Το tip της μαμάς: Ποιο είναι το καλύτερο τυρί για σπιτική πίτσα;

Ποιο τυρί είναι ιδανικό για την πίτσα; 

Το tip της μαμάς: Ποιο είναι το καλύτερο τυρί για σπιτική πίτσα;
Bigstock

Απλή ή σπέσιαλ δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί στο λιωμένο τυρί μιας ζεστής πίτσας.

Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας σε γεύση ή υφή, τα βέβαιο είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές τυριού για την πίτσα. Από έντονο έως ήπιο και σκληρό έως μαλακό, κανένα τυρί δεν θεωρείται ακατάλληλο ως επικάλυψη πίτσας.

Ωστόσο, τα πιο δημοφιλή τυριά είναι τα ακόλουθα: Mozzarella, Cheddar, Havarti, Gorgonzola, Parmigiano-Reggiano, Provolone, Chevré, Pecorino-Romano.

zimi-pizzas-den-fouskonei.jpg

Mozzarella

Ίσως το πιο γνωστό και δημοφιλές topping πίτσας όλων των εποχών, η Mozzarella λατρεύεται για την σχεδόν τέλεια συνοχή και την απλή γεύση της. Η γεύση της είναι ήπια με κρεμώδη υφή και θα τη βρείτε σε διάφορες παραλλαγές. Μακράν η πιο αγαπημένη αγαπημένες πίτσα είναι η Margherita με φρέσκο ​​βασιλικό, σάλτσα γλυκιάς ντομάτας και mozzarella φυσικά.

Cheddar

Γνωστό για τις έντονες γεύσεις και την έντονη παρουσία του, το τσένταρ είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συνταγή πίτσας. Ταιριάζει με ήπια και πικάντικα συστατικά ενώ δεν λείπει ποτέ από τη συνταγή μιας Mac and Cheese Pizza .

Havarti

Πλούσιο σε γεύση, απαλό στην υφή και ακόμα καλύτερο σε πίτσα, το Havarti κατατάσσεται ανάμεσα σε μερικά από τα πιο δημοφιλή τυριά. Αντικαταστήσει τυριά σε παραδοσιακές συνταγές με το Havarti και θα δείτε τη διαφορά.

Σκεπαστή διπλή πίτσα με χειροποίητη ζύμη

Gorgonzola

Αυτό το μπλε τυρί είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συνταγή πίτσας. Οι γεύσεις είναι έντονες, ενώ λιώνει εύκολα και απλώνεται ομοιόμορφα σε κάθε είδους πίτσα.

Parmigiano-Reggiano

Το Parmigiano-Reggiano παράγεται από αγελαδινό γάλα στα βόρεια της Ιταλίας. Η αλμυρή γεύση του χρησιμεύει ως τέλεια γαρνιτούρα και θεωρείται ως ο βασιλιάς των τυριών.Τρίψτε το πάνω από οποιαδήποτε από τις αγαπημένες σας συνταγές πίτσας και απολαύστε την πλούσια γεύση του.

pizza-kai-gonimotita-(2).jpg

Provolone

Στενά συνδεδεμένο με τη Mozzarella, το Provolone είναι ημίσκληρο ιταλικό τυρί που χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με το Parmigiano-Reggiano και τη Mozzarella. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό ως μια απλή αλλά γευστική πίτσα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις της πίτσας όλων των ηλικιών!

Pecorino-Romano

Έχοντας ωριμάσει μεταξύ 8 και 12 μηνών, αυτό το σκληρό τυρί περιέχει συχνά κρυστάλλους αλατιού που του δίνουν την ξεχωριστή υφή και γεύση.

Κατά γενική ομολογία η mozzarella θεωρείται το ιδανικό τυρί για πίτσα ενώ ο συνδυασμός mozzarella – τσένταρ απογειώνει τη γεύση.

Με πληροφορίες από castellocheese.com

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved