Το tip της μαμάς: Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε στο ψήσιμο λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο μαζί
Λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο; Η απάντηση είναι και τα δύο.
Τόσο η λαδόκολλα όσο και το αλουμινόχαρτο είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν ψήνετε στον φούρνο.
Tips για μαμάδες: Λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο στο ψήσιμο;
Παρότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά τον περιορισμό χρήσης του αλουμινόχαρτου κατά τη μαγειρική και ειδικά στο ψήσιμο, προειδοποιώντας για μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας λόγω της απελευθέρωσης αλουμινίου που απορροφάται στον οργανισμό μέσω της τροφής, η χρήση του καλά κρατεί.
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο στο ψήσιμο
Αν συνηθίζετε να ψήνετε στην κουζίνα ή ακόμα και στη σχάρα λιπαρά ψάρια αλλά και κρέας, αποφύγετε να τα τυλίγετε με σκέτο αλουμινόχαρτο.
Πρώτα θα χρησιμοποιείτε τη λαδόκολλα και στη συνέχεια το αλουμινόχαρτο. Ο λόγος είναι απλός και πρακτικός: η λαδόκολλα συγκρατεί τους υδρατμούς και βοηθάει το ψάρι ή το κρέας να μαγειρευτεί σωστά και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο συνδυασμός των δύο – λαδόκολλας και αλουμινόχαρτου – διασφαλίζει ότι το φαγητό θα ψηθεί σωστά χωρίς να στεγνώσει και να χάσει τη γεύση του.
Το tip της μαμάς: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να καθαρίσετε τα άλατα από τον νεροχύτη
Λαδόκολλα – Αλουμινόχαρτο: ανακυκλώνονται ή όχι;
Το αλουμινόχαρτο είναι ανακυκλώσιμο, αρκεί να μην έχει υπολείμματα τροφίμων. Αφού το καθαρίσετε ρίξτε το στον κάδο ανακύκλωσης.
Εάν πάλι είναι βρώμικο και δεν μπορεί να ανακυκλωθεί, χρησιμοποιήστε το για τον καθαρισμό της κουζίνας, της σχάρας του φούρνου ή για την απομάκρυνση αλάτων από το μπάνιο. Φτιάξτε μια μπάλα ή διαμορφώστε την έτσι ώστε να τρίψετε ή να γυαλίσετε ασημικά, μαγειρικά σκεύη που δεν είναι επιρρεπή σε γδαρσίματα ή για να καθαρίσετε την ψησταριά.
Η λαδόκολλα δυστυχώς δεν μπορεί να ανακυκλωθεί αλλά μπορείτε να κάνετε έξυπνες οικολογικές επιλογές όταν επιλέγετε το συγκεκριμένο προϊόν. Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε σκούρο χρώμα, κατασκευάζεται από μη επεξεργασμένο ξυλοπολτό και είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση αντί της λευκής λαδόκολλας. Λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο αλλά παρακάμπτει τη διαδικασία λεύκανσης, έχοντας χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα.
με πληροφορίες από foodrepublic.com