«Απλά και Διαφορετικά» - Συνταγές χωρίς ζωικά προϊόντα (vegan διατροφής) σε διαφορετική διάσταση

Το νέο βιβλίο του Γιώργου Ευγενειάδη περιέχει συνταγές των γιαγιάδων και προγιαγιάδων του από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία, το Σιδηρόκαστρο και τη Βυρώνεια Σερρών.

Μαργαρίτα Νικολάου
«Απλά και Διαφορετικά» - Συνταγές χωρίς ζωικά προϊόντα (vegan διατροφής) σε διαφορετική διάσταση

Το πράσινο βιβλίο «Απλά και Διαφορετικά» - συνταγές χωρίς ζωικά προϊόντα
(Vegan διατροφής) σε διαφορετική διάσταση- , είναι το 3o βιβλίο της σειράς
«Απλά & Διαφορετικά», το οποίο αποτυπώνει 42 συνταγές μαγειρικής και
αρτοζαχαροπλαστικής με τον μοναδικό σκίτσογραφημένο τρόπο που
παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε βιβλίο μαγειρικής το 2019 στο πρώτο,
μπλε, βιβλίο της σειράς.

apla-kai-diaforetika-5.jpg

Η πρωτοτυπία του βιβλίου έγκειται στο γεγονός ότι τα υλικά και η διαδικασία
των συνταγών παρουσιάζονται βήμα βήμα με σκίτσα και κείμενο, καθιστώντας
πιο εύκολη την ανάγνωση, την κατανόηση και ως εκ τούτου και την εκτέλεσή
τους. Επίσης, σκοπίμως δεν απαιτείται η χρήση ζυγαριάς και δοσομετρητών,
προκειμένου οι συνταγές και η υλοποίησή τους να είναι ακόμα πιο απλή. Τα
υλικά είναι απλά, καθημερινά, όχι επεξεργασμένα και μπορεί να τα βρει ο
καθένας μας είτε ζει στην πόλη είτε σε κάποιο απομακρυσμένο νησί ή σε ένα
ορεινό χωριό.

apla-kai-diaforetika-(3).jpg

Η ιδέα προέκυψε από τον τρόπο που λειτουργούν και σκέφτονται
οι μαθητές του συγγραφέα. Μαθητές με Αναπηρία (νοητική υστέρηση και
αυτισμό) και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

Στις συνταγές του βιβλίου δεν περιλαμβάνεται κανένα ζωικό προϊόν, μπορούν,
επομένως, να ενσωματωθούν κάλλιστα σε μια Vegan Διατροφή. Το βιβλίο
περιέχει συνταγές των γιαγιάδων και προγιαγιάδων του συγγραφέα από τον
Πόντο, τη Μικρά Ασία, το Σιδηρόκαστρο και τη Βυρώνεια Σερρών, τις οποίες
έφτιαχναν κυρίως την περίοδο της Σαρακοστής. Για παράδειγμα:

  • Ντολμαδάκια με γέμιση από κουκιά,
  • λαχανοντολάδες στον φούρνο με γέμιση πουρέ πατάτας με πλιγούρι,
  • παραδοσιακό Μικρασιάτικο λουκούμι-ψωμί,
  • μους τσουκνίδας,
  • σάμαλι με μαστιχόνερο κ.ά

Όπως και νέες ιδέες εμπνευσμένες μέσα από την τάξη - εργαστήριο μαγειρικής
του συγγραφέα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Μακαρόνια με κεφτεδάκια από μαυρομάτικα φασόλια,
  • Burger με γλυκοπατάτα,
  • γλυκό σοκολάτας με αβοκάντο κ.ά.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει το χαρακτηριστικό σκίτσο της κυράς
Σαρακοστής με τα 7 ποδαράκια, το οποίο μπορεί να χρωματίσει ο
αναγνώστης αλλά και να το δημιουργήσει με ζύμη, σύμφωνα με συνταγή που
περιλαμβάνεται στο βιβλίο.

apla-kai-diaforetika-(2).jpg

Ενώ το πράσινο βιβλίο «Απλά και Διαφορετικά» - συνταγές χωρίς ζωικά
προϊόντα (Vegan διατροφής) σε διαφορετική διάσταση είναι ένα βιβλίο για
την απόλαυση της μαγειρικής που απευθύνεται στον καθένα μας, μπορεί να
λειτουργήσει και ως εκπαιδευτικό εργαλείο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη
δεξιοτήτων των μαθητών και παρέχοντας πληροφορίες γύρω από τα φυτικά
τρόφιμα της Μεσογειακής Διατροφής και την επιστήμη τους.

Ο Γιώργος Ευγενειάδης γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο και στη Βυρώνεια Σερρών. Από μικρή ηλικία συνειδητοποίησε τη μαγεία αυτού του επαγγέλματος και τη δυνατότητα του παιδαγωγού να αλλάξει και να καθοδηγήσει τη ζωή των μαθητών του. Σπούδασε συνειδητά Τεχνολογία & Επιστήμη των Τροφίμων, αλλά στην πορεία της επαγγελματικής του αναζήτησης θέλησε να γεφυρώσει τις γνώσεις του με την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση.

apla-kai-diaforetika-(4).jpg

Ολοκλήρωσε σχεδόν παράλληλα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, ένα στη Διασφάλιση
Ποιότητας των Τροφίμων και ένα στην Ειδική Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Γνωρίζει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και τη γραφή Braille. Εργάζεται στη Δημόσια Ειδική Εκπαίδευση καθώς και στην Κατάρτιση Ενη- λίκων, λέγοντας «Εύγε … στη Διαφορετικότητα» και στις καινοτόμες δράσεις της, και προβάλλοντας μια άλλη πλευρά της.

Site: https://aplakaidiaforetika.gr/

Facebook page: https://www.facebook.com/GeorgeEvge

Instagram: https://www.instagram.com/evgespecialeducation/?__coig_restricted=1

TikTok: https://www.tiktok.com/tag/evgespecialeducation

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved