Φωτεινή Αθερίδου: Έφτιαξε μπισκότα με τον γιο της για τον Άγιο Βασίλη

Ήταν επιθυμία του μεγάλου της γιου και φυσικά δεν μπορούσε να του αρνηθεί. 

Ο γιος της Φωτεινής Αθερίδου και του Κωνσταντίνου Μαγκλάρα ανυπομονεί για τα Χριστούγεννα.

Φωτεινή Αθερίδου: Το κόλπο που χρησιμοποιεί για να φάνε τα παιδιά της λαχανικά

Φρόντισε μάλιστα να φτιάξει από νωρίς μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη για να τα βρει όταν θα του φέρει το δώρο του.

Φωτεινή Αθερίδου: Ο μικρός της γιος κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι με 00's στυλ και με πολύ...ύφος

Τα μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη

Σε story που δημοσίευσε η μαμά του, ο Θοδωρής έχει αναλάβει δράση χτυπώντας μόνος του τα υλικά για τα μπισκότα.

Κοινώς, δεν ζήτησε απλά από τη μαμά του να φτιάξουν αλλά τη βοήθησε σημαντικά. Κι αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα βρήκαν αν μη τι άλλο αφράτα.

« "Μαμά μπορούμε να φτιάξουμε μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη;" Μπορέσαμε», σχολίασε η ηθοποιός.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

Αν κι εσείς θέλετε να φτιάξετε με τα παιδιά σας μπισκότα βουτύρου για τα Χριστούγεννα, σας προτείνουμε την ακόλουθη συνταγή:

Υλικά:

  • 340 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 1 βανίλια
  • 90 γρμ ζάχαρη
  • 200 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.τ.γ μπέικιν
  • 1 αβγό

Εκτέλεση:

  • Χτυπήστε στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
  • Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 6-8 λεπτά.
  • Αφού έχετε ένα ωραίο μείγμα, προσθέστε το αβγό και τη βανίλια. Συνεχίστε το ανακάτεμα για 5-7 λεπτά και προσθέστε το μπέικιν.
  • Τέλος, αρχίστε να ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας αρχικά με το μίξερ. Έπειτα ρίξτε όλο το αλεύρι και συνεχίστε το ζύμωμα με τα χέρια.
  • Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, μοιράστε τη σε δυο μπάλες και αφήστε τη στο ψυγείο για ένα τεταρτάκι.
  • Έπειτα αρχίστε να την απλώνετε σε ένα τραπέζι ώστε να της δώσετε σχήμα με τα κουπάτ που θα διαλέξετε.

Tip: Για να σας βγουν ίδιο πάχος όλα τα μπισκότα σας, θα σας πούμε ένα κολπάκι. Βρείτε δυο βιβλία με πάχος που θέλετε έχουν τα μπισκότα σας. Βάλτε το ένα από τη μια πλευρά του τραπεζιού σας, το άλλο από την άλλη βάλτε στη μέση το ζυμαράκι σας και αρχίστε να το ανοίγετε με τον πλάστη, ακουμπώντας πάντα τις άκρες που πλάστη στο ένα και το άλλο βιβλίο.

  • Θα παρατηρήσετε ότι η ζύμη σας δεν θα πιέζεται όταν απλωθεί καθώς θα έχει το ίδιο πάχος με τα βιβλία.
  • Βάλτε τα μπισκότα σας σε ταψί που θα έχετε απλώσει λαδόκολλα και ψήστε τα για 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα.
  • Μόλις έχουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν σε ένα τραπέζι που θα έχετε στρώσει πετσέτα ή τραπεζομάντιλο.

Santa's Workshop - Οδηγός για γονείς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved