Όχι στο μπολ όχι στο ψυγείο: Το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε τα βατόμουρα ώστε να μην χαλάσουν
Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να βάλετε τα βατόμουρα και να μην χαλάσουν; Το μπολ, το ψυγείο ή κάτι άλλο;

Τα βατόμουρα δεν είναι απλώς ένα νόστιμο σνακ· είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και είναι η τέλεια προσθήκη σε smoothies, σαλάτες και ακόμη και γλυκά . Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα που όλοι αντιμετωπίζουμε με αυτό το μικρό και γευστικό φρούτο — χαλάνε πιο γρήγορα απ’ ό,τι μπορούμε να τα φάμε. Ευτυχώς, με μερικές απλές συμβουλές, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους και να τα απολαύσετε για περισσότερο καιρό. Δείτε πώς να τα κρατήσετε φρέσκα, σταθερά και έτοιμα για την επόμενη συνταγή σας.
Μην τα αφήνετε στην αρχική συσκευασία τους
Όταν φέρνετε τα βατόμουρα από το σούπερ μάρκετ , αντισταθείτε στον πειρασμό να τα αφήσετε στην πλαστική ή χαρτονένια συσκευασία τους. Το πρόβλημα με αυτές τις συσκευασίες είναι ότι παγιδεύουν την υγρασία, κι αυτή είναι ο χειρότερος εχθρός της φρεσκάδας όταν πρόκειται για τα βατόμουρα. Αντ’ αυτού, βγάλτε τα από τη συσκευασία τους και ελέγξτε κάθε μύρτιλο προσεκτικά. Πετάξτε όσα είναι μουτζουρωμένα, μαλακά ή υπερβολικά ώριμα. Επίσης, αφαιρέστε τυχόν φύλλα ή κοτσάνια, καθώς μπορεί να φέρουν βακτήρια ή μούχλα.
Επιλέξτε τη σωστή συσκευασία αποθήκευσης
Αφού τα βατόμουρα είναι έτοιμα , ήρθε η ώρα να τα αποθηκεύσετε σωστά. Για τα καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε ένα ρηχό, φαρδύ δοχείο από γυαλί ή πλαστικό. Έτσι, τα βατόμουρα θα αναπνέουν και δεν θα παραμορφωθούν. Το πραγματικό μυστικό για να παραμείνουν φρέσκα είναι να καλύψετε τον πάτο του δοχείου με χαρτί κουζίνας. Αυτό θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία, η οποία προκαλεί την πρόωρη αλλοίωση.

Κολατσιό για το σχολείο: Κέικ με ζαχαρούχο γάλα και βατόμουρα
Το ψυγείο είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος
Αν και είναι δελεαστικό να αφήσετε τα μύρτιλα στον πάγκο της κουζίνας, το ψυγείο είναι στην πραγματικότητα το καλύτερο μέρος για να τα αποθηκεύσετε. Η δροσερή θερμοκρασία επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης, κρατώντας τα φρέσκα για έως και δύο εβδομάδες. Αν θέλετε τα μύρτιλά σας να διαρκέσουν ακόμη περισσότερο , μπορείτε να τα καταψύξετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά πριν τα καταψύξετε.
Γρήγορη συμβουλή: Ελέγξτε την ποιότητα
Πριν καν σκεφτείτε να αποθηκεύσετε τα βατόμουρα, βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε με τα καλύτερα φρούτα. Ψάξτε για βατόμουρα που είναι σκούρο μπλε με ελαφριά ασημένια επικάλυψη. Αυτά είναι τα φρέσκα. Αποφύγετε τα ροζ ή κόκκινα, καθώς μπορεί να είναι άγουρα και να έχουν πιο όξινη γεύση.

Μαμαδίστικο και καλοκαιρινό γλυκό με βατόμουρα
Με αυτές τις εύκολες συμβουλές, μπορείτε να πείτε αντίο στα χαλασμένα βατόμουρα και να καλωσορίσετε φρούτα που διαρκούν περισσότερο και παραμένουν φρέσκα για την επόμενη συνταγή σας. Όχι μόνο τα βατόμουρα θα διαρκέσουν περισσότερο, αλλά θα διατηρήσουν και τη γεύση, την υφή και τη θρεπτική τους αξία, κάνοντάς τα το τέλειο σνακ ή συστατικό για τις αγαπημένες σας συνταγές. Καλή απόλαυση!
Πηγή: elconfidencial