Πώς αποφάσισα να φτιάξω φέτος το δικό μου, σπιτικό παγωτό

Καλοκαίρι. Οι πιο όμορφες αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας συνδέονται με τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

Εγώ στη θάλασσα να πλατσουρίζω με την αδερφή μου και στη συνέχεια στο σπίτι, να γίνομαι χάλια, πέφτοντας με τα... μούτρα στο παγωτό της μαμάς. Αχ, αυτό το παγωτό! Οι αναμνήσεις μου είναι τόσο δυνατές που κλείνω τα μάτια και μπορώ ακόμη και σήμερα να τo μυρίσω και να το γευτώ. Ποιο παιδί δεν έχει συνδέσει τα Καλοκαίρια του με τα αγαπημένα του παγωτά;

Αυτές οι σκέψεις ήρθαν στο μυαλό μου την περασμένη εβδομάδα, όταν οι κόρες μου, μου ζήτησαν να φάνε τα πρώτα παγωτά του Καλοκαιριού.

«Μαμά, η Ζωή μας είπε ότι έχει φάει ήδη τρία παγωτά και εμείς κανένα». Ναι, όπως έκανα κι εγώ -και όλα τα παιδάκια, άλλωστε- έτσι κι εκείνες μετρούν τα παγωτά και τα μπάνια. Ποιο έχει απολαύσει τα περισσότερα; Ένα, δύο, τρία, τέσσερα... Μέχρι που φτάνουμε στον Αύγουστο και το μέτρημα χάνεται.

Κάπως έτσι, αποφάσισα να ακολουθήσω τα βήματα της δικής μου μητέρας και να δημιουργήσω τις πιο όμορφες αναμνήσεις για τα παιδιά μου. Διότι δεν υπάρχει τίποτε πιο πλούσιο, πιο δυνατό, από το σπιτικό παγωτό. Πρέπει να ομολογήσω ότι στην αρχή είχα λίγο άγχος! «Θα καταφέρω, άραγε, να το πετύχω;», διερωτώμουν. Ωστόσο, έπρεπε να πάρω αυτό το «ρίσκο» γιατί μέσα μου, κάτι μου έλεγε ότι θα άξιζε και με το παραπάνω! Τελικά, η συνταγή στέφθηκε με επιτυχία και μάλιστα, το σπιτικό παγωτό μου έγινε εύκολα και πολύ οικονομικά! Τόσο πολύ που απορούσα γιατί δεν το είχα δοκιμάσει όλα αυτά τα χρόνια!

Σπιτικό παγωτό stepbystep

Αν φέτος θέλετε να φτιάξετε, λοιπόν, το δικό σας σπιτικό παγωτό και -τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα- να έχετε εσείς τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, όσον αφορά στην ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουν τα παιδιά σας, τότε μπορείτε απλά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μου!

1. Το μίγμα το καλό

Το πρώτο μου βήμα ήταν να βρω ένα καλό και μίγμα για παγωτό. Δεν χρειαζόταν πολύ ψάξιμο γιατί με «κλειστά μάτια», πήγα στη ΓΙΩΤΗΣ. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τα μπολ με τις κρέμες Άνθος Αραβοσίτου που μας ετοίμαζε η μητέρα μου; Το Φρουί Ζελέ που περίμενα πώς και πώς το Καλοκαίρι ή το Caotonic που έπινα πριν πάω σχολείο στην εφηβεία μου; Μια ελληνική εταιρεία που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές από το 1930, αξίζει σίγουρα μια θέση και στο δικό μου σπίτι!

2. Μελετήστε προσεκτικά τις οδηγίες

Όσο καλές κι αν είστε στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσετε τις οδηγίες. Τα βήματα για την παρασκευή του παγωτού είναι απίστευτα εύκολα, ενώ με το Μίγμα Παγωτού ΓΙΩΤΗΣ, δεν χρειάζεστε παγωτομηχανή. Το μόνο που απαιτείται είναι να χτυπήσετε το μίγμα με
με φρέσκο γάλα σε ένα απλό μίξερ για 10 λεπτά για να έχετε 2,5 λίτρα σπιτικό παγωτό!

Προτού ξεκινήσετε, καλό είναι -φυσικά- να επιλέξετε τη γεύση που προτιμάτε. Το Μίγμα Παγωτού ΓΙΩΤΗΣ κυκλοφορεί σε 8 αγαπημένους συνδυασμούς. Σοκολάτα με σιρόπι σοκολάτας, Βανίλια με σιρόπι σοκολάτας, Καϊμάκι με σιρόπι βύσσινο, Frozen Yogurt, Cookies & Cream με τραγανά μπισκότα, Παρφέ βανίλια με κουβερτούρα σε σταγόνες και παγωτό Παρφέ σοκολάτα με κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες. Και φέτος κυκλοφορεί το νέο παγωτό με γεύση Φράουλα και σιρόπι φράουλας. Οι επιλογές είναι πολλές!

3. Δώστε σημασία στα υλικά

Προσπαθήστε να βρείτε ένα ποιοτικό γάλα, αλλά σας προτείνω να μην χρησιμοποιήσετε γάλα με χαμηλά λιπαρά αν θέλετε να πετύχετε ένα πλούσιο και απολαυστικό σπιτικό παγωτό και να έχετε σίγουρη επιτυχία! Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παγωτό για να ετοιμάσετε και διάφορα άλλα καλοκαιρινά και νόστιμα γλυκά, όπως σπιτικό παγωτό με σοκολάτα και μπισκότο ή παγωτό cheesecake. Όλες οι συνταγές, υπάρχουν άλλωστε στην ιστοσελίδα της ΓΙΩΤΗΣ.

4. Κάντε το παγωτό... οικογενειακή υπόθεση

Το παγωτό είναι το ιδανικό δροσερό γλύκισμα για όλη την οικογένεια, με πλούσια γεύση. Γιατί, λοιπόν, να μην το κάνετε οικογενειακή υπόθεση; Από την πρώτη κιόλας φορά που έφτιαξα σπιτικό παγωτό, είχα για βοηθούς τα παιδιά μου, τα οποία τρελάθηκαν από τη χαρά τους, όταν συνειδητοποίησαν ότι δημιούργησαν με τα χεράκια τους το πιο απολαυστικό παγωτό. Αυτός ο πολύτιμος χρόνος που περάσαμε μαζί στην κουζίνα θα μου μείνει αξέχαστος!

5. Σιρόπι και toppings για έξτρα γεύση!

Για επιπλέον συνδυασμούς και απόλαυση συνδυάστε το παγωτό με το κατάλληλο σιρόπι. Στη ΓΙΩΤΗΣ θα βρείτε έξι γεύσεις σιροπιών σε Φράουλα, Σοκολάτα, Καραμέλα, Βύσσινο, το σιρόπι Praline Dream (πραλίνα κακάο με μπισκότο) καθώς και το Magic Cracky (επικάλυψη παγωτού με κακάο). Το τελευταίο αυτό σιρόπι είναι η δική μου αγαπημένη επιλογή, αφού δημιουργεί μία κρούστα παγωμένης, τραγανής σοκολάτας όταν έρχεται σε επαφή με παγωμένα επιδόρπια! Και ναι, χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα μετά το γαρνίρισμα για να παγώσει και για να μεταμορφώσει γευστικά το κάθε γλύκισμα.

Τέλος, για να κάνετε το παγωτό ακόμη πιο γευστικό, μπορείτε να διαλέξετε, επίσης, διάφορα toppings. Οι μικρές μου -για παράδειγμα- λατρεύουν το Party Décor, δηλαδή την έγχρωμη τρούφα!

Ναι, αξίζει!

Γιατί αξίζει να ετοιμάζετε φέτος το Καλοκαίρι το δικό σας σπιτικό παγωτό; Για τρεις βασικούς λόγους! Είναι οικονομικό και συμφέρει πολύ για μια οικογένεια, είναι πιο υγιεινό αφού μπορείτε να επιλέξετε εσείς υλικά και φυσικά, είναι διασκεδαστικό! Μια επιπλέον αφορμή για να έρθει ακόμη πιο κοντά η οικογένειά σας! Μπείτε, λοιπόν στις σελίδες www.sintages-jotis.gr και www.jotis.gr και βρείτε συνταγές και προϊόντα για κάθε γούστο και κάθε στιγμή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved