Τοποθετείτε σωστά τα τρόφιμα στο ψυγείο;

Το γάλα το βάζετε στην πόρτα του ψυγείου; Το νωπό κρέας, που το τοποθετείτε; Ξέρετε ποιο είναι το πιο κρύο σημείο της συντήρησης; Τα λαχανικά πώς αποθηκεύονται για να διατηρηθούν περισσότερο;

Τοποθετείτε σωστά τα τρόφιμα στο ψυγείο;

Και η συντήρηση των τροφίμων έχει τα μυστικά της. Τα σημαντικά μυστικά της, που πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε η συντήρηση τους να γίνει σωστά και να μην έχουμε αλλοίωση τους. Εξάλλου, πέρα από τη διατήρηση της φρεσκάδας τους, αποτρέπουμε και την ανάπτυξη επιβλαβών μικροβίων.


Θα πρέπει, λοιπόν, να ξέρετε ότι:

- Για πρακτικούς λόγους βάζουμε τα μπουκάλια στην πόρτα του ψυγείου. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για το γάλα, διότι το άνοιγμα κλείσιμο της πόρτας, επηρεάζει τη θερμοκρασία. Και τα γαλακτοκομικά δεν πρέπει να υπόκεινται σε αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, αλλά να έχουν σταθερά μία.

- Το πιο ψυχρό μέρος της συντήρησης είναι το τελευταίο ράφι, πάνω από το συρτάρι των λαχανικών. Εκεί, τοποθετούνται τα ψάρια και το νωπό κρέας.

- Τρόφιμα όπως, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά, τα αλλαντικά, διατηρούνται στα μεσαία ράφια, αλλά και το ψηλότερο.

- Τα λαχανικά και φρούτα τοποθετούνται στο συρτάρι, άπλυτα. Τα λαχανικά τα βάζουμε σε ειδικές σακούλες, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τα φρούτα, που τα κάνουν να χαλάνε πιο γρήγορα.

- Μην το φορτώνετε. Όταν το ψυγείο είναι φορτωμένο, δεν έχει σωστή απόδοση στις θερμοκρασίες. Το ίδιο ισχύει, όταν έχει πιάσει πολύ πάγο.

- Κάνετε συχνά απόψυξη. Ρίξτε λίγο ξύδι σε ζεστό νερό και καθαρίστε το. Έτσι, απομακρύνονται και οι δυσάρεστες οσμές.

- Τέλος, μην το ανοίγετε άσκοπα, διότι απορρυθμίζεται η απόδοση της θερμοκρασίας του.

Διαβάστε επίσης

Ποια τρόφιμα μπαίνουν στην κατάψυξη και ποια όχι (πίνακας)

Τέσσερα tips για τη σωστή διατήρηση του κρέατος στην κατάψυξη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved