Τσικνοπέμπτη 2018: Τα έθιμα που ξεχωρίζουν ανά την Ελλάδα
Τσικνοπέμπτη σήμερα και τα ελληνικά νοικοκυριά ετοιμάζονται να τιμήσουν τη μέρα. Οι ψησταριές στήνονται και κάθε περιοχή εφαρμόζει τα δικά της ήθη και έθιμα για τους εορτασμούς.
Στην Κομοτηνή έχουν ξεκινήσει να καίνε την κότα, που θα φάει η οικογένεια την Κυριακή της Αποκριάς. Το έθιμο επίσης απαιτεί από τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια να ανταλλάξουν φαγώσιμα δώρα, συγκεκριμένα ο άντρας πρέπει να στείλει στην αγαπημένη του τον «κούρκο», δηλαδή μία κότα, ενώ η γυναίκα αποστέλλει μία γεμιστή κότα και έναν μπακλαβά.
Στην Πελοπόννησο η παράδοση ορίζει το σφάξιμο χοιρινών τα οποία αποτελούν βάση για την δημιουργία διάφορων τροφίμων, μεταξύ των οποίων τσιγαρίδες και λουκάνικα.
Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr