Δείτε πώς θα ενισχύσετε την αντικαρκινική δράση του μπρόκολου
Το μπρόκολο φημίζεται για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται κυρίως σε ένα συστατικό του που ονομάζεται σουλφοραφάνη.
Ωστόσο, το συστατικό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και καταστρέφεται μετά από μερικά λεπτά μαγειρέματος.
Σύμφωνα με μια νέα κινεζική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Agricultural and Food Chemistry, με τον κατάλληλο χειρισμό του μπρόκολου πριν το μαγείρεμα είναι δυνατό όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά να ενισχυθεί η παρουσία και η δράση της σουλφοραφάνης.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr