Είκοσι μυστικά για το σπίτι, που μάθαμε από τη γιαγιά και ακολουθούμε πιστά
Τα 20 μυστικά της γιαγιάς, για το σπίτι που ακολουθούμε πιστά και μας βγάζουν ασπροπρόσωπες.
Πόσο σοφή ήταν, τελικά, η γιαγιά. Και είναι μία σκέψη που κάνουμε κάθε φορά, που ακολουθούμε ένα από τα μυστικά της, σε θέματα του σπιτιού. Γιατί μπορεί τη σήμερον ημέρα, να έχουμε τα πάντα στη διάθεσή μας, που λύνουν τα χέρια της σύγχρονης νοικοκυράς, όμως, πάντα τα μικρά παραδοσιακά μυστικά της γιαγιάς, θα μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση, χωρίς κόπο και ανέξοδα, με φυσικούς τρόπους.
Ιδού, λοιπόν, τα μυστικά της γιαγιάς που ακολουθούμε πιστά, αφού πιάνουν πάντα.
1. Ωραίο και καλό το πούπουλο, αλλά είναι κάποια σημεία (όπως τα φωτιστικά, ο ανεμιστήρας οροφής, οι φέτες του καλοριφέρ κ.α.), που μία παλιά μαξιλαροθήκη, κάνει αποτελεσματικότερη δουλειά.
2. Γυάλισμα των ασημένιων σκευών με οδοντόκρεμα! Βάζετε λίγη πάστα σε μία οδοντόβουρτσα, τα τρίβετε, τα ξεπλένετε, στεγνώνουν, τα σκουπίζετε και είναι μετά σαν καινούργια!
3. Για να αφαιρέσετε τα αυτοκόλλητα, που έχει κολλήσει παντού το παιδί σας, βάζετε λίγο ελαιόλαδο, τρίβετε με ένα πανάκι και τσουπ, ξεκολλάνε. Με τον ίδιο τρόπο, φεύγουν και τα αυτοκόλλητα τατουάζ στα χέρια του.
4. Όταν πλένουμε τους τοίχους, ξεκινάμε πάντα από ψηλά.
5. Όταν τηγανίζουμε ψάρια, για να μη μυρίζει το σπίτι, βράζουμε σε ένα μπρίκι, λίγη κανέλα!
6. Επίσης, όταν τελειώσετε το τηγάνισμα των ψαριών, για να μη μυρίζει το τηγάνι ψαρίλα, βάζετε στο σκεύος 4 κουταλιές ξύδι, και το βάζετε στη φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί
7. Όταν αγοράζετε καινούργια μαγειρικά σκεύη, βράζετε πρώτα γάλα. Έτσι, όταν θα μαγειρέψετε, δεν θα κολλήσει το φαγητό.
8. Σε κάθε πλύση των ρούχων, βάζετε με το απορρυπαντικό μία κουταλιά μαγειρική σόδα.
9. Για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό οι πατάτες, βάζετε ανάμεσα τους 1 με 2 μήλα
10. Επίσης, τα φρούτα διατηρούνται περισσότερες μέρες στη φρουτιέρα, αν βάλετε ανάμεσά τους, λίγα λεμόνια!
11. Για να γυαλίζουν οι βρύσες, τις τρίβετε με λεμόνι
12. Έχει πιάσει μούχλα ο τοίχος; Πλύντε τον με χυμό λεμονιού και ζεστό νερό
13. Αν πέσει περισσότερο αλάτι στο φαγητό, όταν μαγειρεύετε, καθαρίζετε μία μέτρια πατάτα και τη ρίχνετε μέσα. Θα τραβήξει το αλάτι αυτή
14. Αν θέλετε το λεμόνι να βγάλει περισσότερο χυμό, το βάζετε σε ζεστό νερό για 5 λεπτά.
15. Όταν βράζουμε πατάτες ή παντζάρια, για να μη μαυρίσει η κατσαρόλα, ρίχνουμε στο νερό λίγο χυμό λεμονιού ή ξύδι.
16. Για να απομακρύνετε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο, τοποθετείστε ένα φλυτζάνι του καφέ με ξύδι.
17. Για να δείτε, αν έδεσε το σιρόπι στο γλυκό του κουταλιού που φτιάχνετε, σε ένα ποτήρι με νερό, στάζετε δύο με τρεις σταγόνες από το σιρόπι. Αν γίνουν σβόλοι, τότε το σιρόπι είναι έτοιμο.
18. Για να βεβαιωθείτε ότι το αυγό είναι φρέσκο, το ρίχνετε μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Αν το αυγό επιπλέει στο νερό, είναι μπαγιάτικο. Το φρέσκο αυγό παραμένει στον πάτο του ποτηριού, ενώ αν ανασηκωθεί λίγο, σημαίνει ότι αρχίζει να μπαγιατεύει.
19. Επίσης, για να ξεφλουδίσετε πιο εύκολα το βρασμένο αυγό, κατά τη βράση του, ρίχνετε στο νερό μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα.
20. Για να μην «πετρώνει» το αλάτι στην αλατιέρα, ρίχνετε μισό κουταλάκι του γλυκού λευκό ρύζι. Το ρύζι απορροφά την υγρασία κι έτσι αποτρέπει το «πέτρωμα» του.
Διαβάστε επίσης
Εφτά μυστικά για την κουζίνα που ενδεχομένως κανείς δεν σας έχει πει
Μικρά μυστικά της ...κουζίνας!