Όχι μόνο για το ταλέντο της και το ήθος που έχει ως ηθοποιός αλλά και για το μαγειρικό της ταλέντο και το ρόλο της «μαμάς» που της πάει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο!
Η Μυρτώ Αλικάκη είναι η μαμά της διπλανής πόρτας! Τουλάχιστον αυτό φαίνεται, αυτό δείχνει και αυτό πιστεύουμε ότι είναι! Μεγάλη της αδυναμία, δεν είναι άλλη από το μονάκριβο αγγελούδι της, τον γιο της Γιώργο, που απέκτησε από τον γάμο της με τον ηθοποιό Πέτρο Λαγούτη.
Τακτικά στον προσωπικό της λογαριασμό εκτός από προσωπικές και επαγγελματικές στιγμές θα δει κανείς συνταγές και μάλιστα πολλές! Κάλλιστα θα μπορούσε η λατρεμένη μας μαμά Μυρτώ να κάνει και εκπομπή μαγειρικής, αποκαλύπτοντας τα κολπάκια της κουζίνας και σε άλλες μαμάδες που καθημερινά αναρωτιούνται «Τι μαγειρεύουν πάλι σήμερα!».
Εμείς μαζέψαμε τις 20 αγαπημένες μας συνταγές και σας τις παρουσιάζουμε στη gallery που ακολουθεί, μαζί με τα μυστικά τους για να τις φτιάξετε έτσι όπως η ίδια Μυρτώ Αλικάκη της δημοσίευσε και τις περιέγραψε!
Δείτε τες και φτιάξτε τες και εσείς!
Photo 1/20
ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ! Τσιγαρίζετε λίγο κρεμμυδάκι, σκόρδο, και ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης σε ελαιόλαδο. Μετά από λίγο ρίχνετε ένα φλιτζάνι καλαμπόκι, το αφήνετε κι αυτό λίγο μαζί με τα υπόλοιπα. Έπειτα, ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα λουκάνικα κομμένα σε κομματάκια. Μόλις τα λουκάνικα ροδίσουν ρίχνετε τα μαυρομάτικα που έχετε βράσει ξεχωριστά. Προσθέτετε λίγο χυμό ντομάτας, με όλα τα απαραίτητα μπαχαρικά, πιπέρι, αλάτι, ένα κύβο Κνορ και, θυμάρι, και ότι άλλο θέλετε. Τα αφήνετε στη φωτιά για περίπου ένα τέταρτο και το φαγητό είναι έτοιμό
Photo 2/20
ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ / Καραμελωνετε ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο τηγάνι , ριχνετε ψιλοκομμένο μπέικον , και μετά τον κιμά ! Πιπέρι , αλάτι , τζίντζερ , πάπρικα , λίγο κέτσαπ ! Όταν είναι έτοιμο, απλώνετε πάνω στις τορτιγιες τριμμένο τσενταρ κι ότι άλλο τυρί θέλετε ,προσθέτετε τον κιμά , τις τυλίγετε σε χαρτί και τις βάζετε στον φούρνο για πέντε λεπτά !
Photo 3/20
Μακαρόνια φούρνου με κοτόπουλο , μανιτάρια , σάλτσα ντομάτας , κρέμα γάλακτος και τυρί !!!
Photo 4/20
Για να μην πετάξετε τα χθεσινά μακαρόνια πέστο!!!! χτυπάτε τα αυγά ( μην με ρωτήσετε ποσα , εξαρτάται από το πόσοι θα φάνε!!!!? ) σε ένα μπολ μαζί με τυρί και ζαμπόν και τα ριχνετε στο ζεστό τηγάνι , όταν ψηθεί από τη μια πλευρά , με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου το γυρνάτε από την αλλη ! Καλή όρεξη!!!!
Photo 5/20
Μπέργκερ με καπνιστή πέστροφα καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια και σως bearnaise
Photo 6/20
Πλιγούρι με κολοκυθι και πράσο ... Μου ζητήσατε την συνταγή ! Ψιλοκόβετε ένα κρεμμύδι και λίγο σκόρδο και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις λίγο μαραθούν ρίχνετε μέσα τα κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και το πράσο κομμένο επίσης. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτετε ένα μικρό κουτάκι χυμό ντομάτας και λίγο πελτέ. Αλάτι, πιπέρι , Ρίγανη, λίγη πάπρικα, και ότι άλλο μυρωδικό σας αρέσει. Μετά από περίπου 40 λεπτά ρίχνετε ένα φλιτζάνι πλιγούρι, και περίπου τρία φλιτζάνια ζεστό νερό. Το αφήνετε να σιγοβράσει. Μέχρι να δοκιμάσετε το πλιγούρι και να είναι μαλακο . Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη !
Photo 7/20
Vegetarian παστίτσιο ! Δηλαδή αντί για κιμά, θα χρησιμοποιήσετε ένα πακέτο μανιτάρια, και δύο μεγάλα κρεμμύδια,. Τα κόβετε σε κομματάκια και τα τσιγαριζετε στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Όταν είναι έτοιμα περιχύνετε με λίγο κονιάκ. Εγώ χρησιμοποίησα μακαρόνια πέννες. Στρώνετε τα μισά μακαρόνια στο ταψί περιχύνετε με μπεσαμέλ, βάζετε από πάνω τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, Και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια. Ρίχνετε την υπόλοιπη μπεσαμελ και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου δεκα λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Photo 8/20
ΚΕΣΑΝΤΙΓΙΑ ( δηλαδή τορτίγια με γκουακαμολε και τυρί )
Photo 9/20
Μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια , μοτσαρέλα και μπέικον !
Photo 10/20
Λουκάνικα στο φούρνο με βαλσάμικο και μέλι
Photo 11/20
Πατάτες με κρέμα τυρί!
Photo 12/20
Ελληνική μακαρονάδα με σπαγγέτι ολικής , σκόρδο , ντομάτα , ελαιόλαδο και φέτα !!!!
Photo 13/20
Σουβλάκι σπιτικό, με σπιτικό κεμπάπ από μοσχαρίσιο κιμά. Ντομάτα, κρεμμύδι, γιαούρτι, πάπρικα
Photo 14/20
Σε ένα Μπολ ανακατεύετε μισό μπουκάλι κέτσαπ, ελαιόλαδο, και μπαχαρικά ,παπρικα και πιπέρι. Αφού πλυνετε καλά τις φτερούγες κοτόπουλου, τις βουτάτε μέσα στο μίγμα που έχετε ανακατέψει, και τις βάζετε στο φούρνο περιχύνοντας από πάνω οσο μείγμα έχει μείνει στο Μπολ. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 h. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι
Photo 15/20
Προχωρημένο χοτ ντογκ !!!!
Photo 16/20
Σαλατα με παξιμάδι κρίθινο , ντομάτα και αβοκάντο , λαδακι , ξυδάκι ! Απλή και πεντανόστιμη!
Photo 17/20
Όταν σου έχει μείνει βραστό αρνί από κρητικό τραπέζι , τσιγαριζεις κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο , το ρίχνεις μέσα , προσθέτεις ντομάτα κρασί και λίγο μέλι, μυρωδικα , πιπερια κι αλάτια και το αφήνεις για καμία ώρα σε χαμηλή φωτιά ! )
Photo 18/20
Μας περισσεψαν μανιτάρια Α λα κρεμ και φιλέτο κοτόπουλο και λίγο τυράκι και ντοματίνια και να κάτι τέλειες μπρουσκέτες !!!
Photo 19/20
Διαφορα ψαράκια σο φούρνο με ντοματούλα , πιπεριές και κρεμμυδάκι
Photo 20/20
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ / στρώνετε το φύλλο, βάζετε το βρασμένο κοτόπουλο σε κομματάκια , από πάνω τυρί τριμμένο μοτσαρελα , καραμελωμένα κρεμμύδια , barbecue sauce , λιγη κρέμα γάλακτος , και λίγο τυρί ακόμα ! Κλείνετε το φύλλο και το ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά !