Πώς αποστειρώνουμε βάζα & μπουκάλια
Η διαδικασία της αποστείρωσης βάζων και μπουκαλιών είναι απαραίτητη για να διατηρηθούν τα γλυκά, οι μαρμελάδες, οι σάλτσες, τα τουρσιά, τα λικέρ και γενικά ό,τι θέλουμε να συντηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η κονσερβοποίηση στο σπίτι προϋποθέτει την αποστείρωση αν φυσικά θέλουμε μακρύ χρόνο συντήρησης. Αλλιώς μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο καταναλώνοντας τα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο ψυγείο επίσης φυλάμε αποστειρωμένα βάζα από τη στιγμή που τα έχουμε ανοίξει.
Πώς ξεκινάμε;
Πριν την αποστείρωση πρέπει να σαπουνίσουμε πολύ καλά τα μπουκάλια ή τα βάζα με τα καπάκια τους. Πλένουμε πάντα με ζεστό νερό ενώ στο τέλος τα βουτάμε σε νερό που βράζει πιάνοντάς τα με την βοήθεια μιας επίσης καθαρής λαβίδας για να μην καούμε φυσικά. Τώρα αν θέλουμε να φυλάξουμε κάτι σε χρησιμοποιημένο μπουκάλι ή βάζο τότε πρέπει να το καθαρίσουμε προσεκτικά από υπολείμματα που τυχόν έχει είτε στο καπάκι είτε στο γυάλινο μέρος.
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com