Καμένα υπολείμματα; Μην πετάξεις την κατσαρόλα: Δες πώς θα την καθαρίσεις
Εύκολα και γρήγορα.
Ξύπνησε ξαφνικά το μωρό και έπρεπε να το ηρεμήσετε και να σταματήσει το κλάμα; Μιλούσατε στο τηλέφωνο με την κολλητή σας και ξεχαστήκατε; Δεν χαμηλώσατε έγκαιρα τη θερμοκρασία της κουζίνας και το φαγητό άρπαξε;
Αποτέλεσμα; Το κάτω μέρος της κατσαρόλας σας πήρε για «παράσημο» έναν μαύρο πάτο;
Μην απελπίζεστε και μην την πετάξετε. Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος για να την ξανακάνετε να μοιάζει καινούργια.
Γεμίστε το σκεύος που θέλετε να καθαρίσετε με νερό και μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων.
Τοποθετήστε το με το σαπουνόνερο στο μάτι της κουζίνας. Αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου και χρησιμοποιείστε μια σπάτουλα για να ξεκολλήσετε τα καμένα λίπη. Αντί για απορρυπαντικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίγμα από νερό, λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα.
Όταν έχετε αφαιρέσει όλα τα κομμάτια με ένα μαλακό πανί ή σφουγγαράκι καθαρίστε τον πυθμένα του σκεύους. Τέλος, εάν το σκεύος σας είναι ανοξείδωτο χρησιμοποιείστε ένα ειδικό καθαριστικό για να του χαρίσετε τη χαμένη του λάμψη.
Είναι έτοιμο!