Φολικό Οξύ: Ο διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος εξηγεί τα οφέλη για την υγεία μας (vid)
Σημαντική η πρόσληψή του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Ο διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος συστήνει το φολικό οξύ: έναν αναντικατάστατο σύμμαχο υγείας που πρέπει να προσλαμβάνουμε σε σωστές ποσότητες!
Καλεσμένος της Φαίης Σκορδά στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», ο γνωστός διατροφολόγος εξήγησε τη σπουδαιότητα του φολικού οξέως για τον οργανισμό μας, συνέστησε προσοχή στην υπερδοσολογία και μας «σύστησε» τροφές που το περιέχουν όπως τα όσπρια, το σπανάκι, τα σπαράγγια, τα δημητριακά ολικής άλεσης κ.ά.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κάθε μέρα θα πρέπει να καταναλώνουμε 400mgr φολικού οξέως ενώ τόνισε τη μεγάλη σημασία του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και πριν από αυτή.