Η απομάκρυνση των αλάτων και η διατήρηση του βραστήρα σε καλή κατάσταση είναι υπόθεση μερικών λεπτών. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και νερό.
Εσωτερικό
Αναμειγνύετε ένα φλιτζάνι λευκό με ένα φλιτζάνι νερό.
Ρίξτε το μίγμα στο βραστήρα.
Βάλτε τη συσκευή σε λειτουργία.
Αφήστε τον ατμό να βγαίνει από το στόμιο μετά το βρασμό του, για να απαλλαγείτε από τη συσσώρευση αλάτων στο στόμιο.
Αδειάστε το διάλυμα ξιδιού, σκουπίστε το στόμιο για να αφαιρέσετε τα τελευταία κομμάτια αλάτων (βεβαιωθείτε ότι ο βραστήρας έχει κρυώσει πριν κάνετε αυτό).
Στη συνέχεια γεμίστε το βραστήρα με νερό, βράστε και αδειάστε το βραστό νερό.
Εξωτερικό
Ρίχνουμε λίγο ξίδι από λευκό κρασί σε ένα πανί μικροϊνών ή ένα κομμάτι ρολό κουζίνας.
Σκουπίστε ολόκληρο τον βραστήρα με το πανί ή το φύλλο του ρολού.
Για τα άλατα που επιμένουν βρέξτε ένα πανί ή ένα φύλλο από ρολό κουζίνας με ξύδι και τοποθετήστε το για λίγη ώρα στην περιοχή.
Καθαρίστε με ένα στεγνό πανί.
Είναι εκπληκτικό το πόσο λαμπερός, σαν καινούργιος θα φαίνεται ο βραστήρας σας!