Αυτό δεν το γνωρίζετε σίγουρα: Πώς να γυαλίστε τα ασημικά με σάλτσα ντομάτας!
Το γυάλισμα των ασημικών δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολο.
Το ασήμι και ο χαλκός είναι πολύ ευαίσθητα υλικά για αυτό και δεν θα πρέπει να καθαρίζονται με «επιθετικά» προϊόντα.
Κέτσαπ ντομάτας
Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το ασήμι και τον χαλκό είναι να το γυαλίσετε με κέτσαπ ντομάτας. Λόγω της τιμής του pH, η κέτσαπ μπορεί πολύ εύκολα να διασπάσει τον άνθρακα. Είναι ακριβώς αυτός ο άνθρακας που προκαλεί αμαύρωση του αργύρου και χαλκού. Η κέτσαπ θα απορροφήσει τα σημεία άνθρακα χωρίς να αφήσει πίσω καμία γρατζουνιά ή λεκέ.
Πώς να τα γυαλίσετε
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα κέτσαπ ντομάτας πάνω στο ασημένιο ή χάλκινο αντικείμενο που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το να καθίσει για 5 έως 30 λεπτά, ανάλογα με την κατάσταση του αντικειμένου. Προσέξτε όμως μην αφήσετε τη σάλτσα για πολύ ώρα γιατί το οξύ της ντομάτας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ασήμι. Πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα και χρησιμοποιήστε τη για να βουρτσίζετε την κέτσαπ. Ξεπλύνετε το προϊόν και στη συνέχεια στεγνώστε το αμέσως- σκουπίζοντάς το με ένα απορροφητικό, μαλακό πανί, για να αποφύγετε τυχόν νέους λεκέδες.