Πώς το Facebook αποδείχθηκε σωτήριο για μια δασκάλα και τους μαθητές της (pics)
Μια κοινοποίηση στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook της Elisabeth Milich, παρακίνησε έναν ξένο ώστε να γίνει ο φύλακας άγγελός της τάξης της!
Όταν η Elisabeth Milich μοιράστηκε μια φωτογραφία του χαμηλού μισθού της στο Facebook πέρυσι, δεν σκέφτηκε ποτέ πως αυτή της η κίνηση θα άλλαζε τη ζωή της για πάντα!
Πέρυσι, η 43χρονη Elisabeth, δασκάλα δευτεροβάθμιας εκπαίδευση στο Whispering Wind Academy στο Φοίνιξ, δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει το μισθό της. Η πρόθεσή της, όπως λέει η ίδια, ήταν να υπογραμμίσει ότι πολλοί δάσκαλοι αγωνίζονται για έναν πενιχρό μισθό (που δεν τους φτάνει για τα προς το ζην), ενώ χρειάζεται να συμβάλουν καθημερινά στον εξοπλισμό της τάξη τους.
«Απογοητεύθηκα! Αυτό ήταν που με ώθησε να κοινοποιήσω το παράπονό μου! Αλλά δεν είχα ιδέα ότι αυτή μου η παρόρμηση θα είχε αυτή την εξέλιξη», λέει η Milichπ ου είδε μέσα σε 5 ημέρες την κοινοποίησή της να έχει ανταπόκριση από 1000 άτομα. «Το post μου εξαπλώθηκε σαν ιός. Μέσα από την ανταπόκριση του κόσμου είδα πως πολλοί λίγοι γνωρίζουν πραγματικά τους μισθούς και τις «υποχρεώσεις» των εκπαιδευτικών."
Η Elisabeth Milich ισχυρίζεται πως η δημοσίευσή της στο Facebook τον περασμένο Μάρτιο έκανε αίσθηση. «Κάθε ρολό χαρτοταινίας, κάθε κλιπ χαρτιού που χρησιμοποιώ, είναι όλα διακοσμημένα από εμένα και προορίζονται για τα παιδιά…».
Μήνες αργότερα από την κοινοποίησή της, πήρε ένα μήνυμα στο Facebook από έναν ξένο ο οποίος πρόσφερε χρήματα ώστε να καλύψουν τις προμήθειές όλης της σχολικής χρονιάς.
«Νόμιζα ότι ήταν τρελός ή ότι μου κάνει πλάκα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζει πολύ μακριά από εμένα, στη Νέα Υόρκη!"
Σύντομα όμως ο άγνωστος άντρας -το όνομά του είναι Ben Adams- έστειλε στον Elisabeth όλα όσα ζήτησε, μέσω της Amazon, κάνοντας το ίδιο για άλλους 5 δασκάλους του σχολείου.
«Έχει αλλάξει τη ζωή μου εντελώς. Είναι τόσο ταπεινός και τόσο ευγενικός και με κάνει να συνεχίζω να πιστεύω στην καλοσύνη των ανθρώπων. Υπάρχουν ευγενικοί άνθρωποι, που κάνουν όμορφα πράγματα χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα», λέει ο Milich σημειώνοντας ότι η χειρονομία αυτή έχει αγγίξει και τις καρδιές των μαθητών της.
«Τον αποκαλούμε τον φίλο μας από τη Νέας Υόρκης. Οι μαθητές μου είναι τόσο ενθουσιασμένοι όταν ένα πακέτο φτάνει στην τάξη και ανυπομονούν να το ανοίξουν».