Celebrities φωτογραφίζονται με το λευκό Τ-shirt! Εσύ, δέχεσαι την πρόκληση;
Αν το προηγούμενο διάστημα παρατήρησες όλο και περισσότερες φωτογραφίες με «λευκά t-shirt» να εμφανίζονται στο Instagram, υπάρχει ένας πραγματικά καλός λόγος πίσω από αυτό!
Το Skip θέλοντας να παρακινήσει ακόμη περισσότερο κόσμο να προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά του σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο «challenge» στο οποίο συμμετείχαν μάλιστα η Μαίρη Συνατσάκη, ο Νίκος Μουτσινάς, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η Σίσσυ Χρηστίδου, η Ρούλα Ρέβη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Όλοι οι παραπάνω και πολλοί ακόμη, φόρεσαν ένα λευκό t-shirt και ανέβασαν μία φωτογραφία τους στο Instagram, κάνοντας tag τη σελίδα @skip_greece και χρησιμοποιώντας τα hashtag#WhiteTshirtChallenge και #SkipKoinonikoPlintirio. Στο τέλος του post μάλιστα, προσκαλούσαν τους διαδικτυακούς φίλους τους να κάνουν και εκείνοι το ίδιο.
Με αυτόν τον τρόπο και με κάθε φωτογραφία που ανεβαίνει, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip προσφέρει πλύσεις «αγάπης», παρέχοντας δωρεάν τα απορρυπαντικά μιας ολόκληρης χρονιάς στις οικογένειες που στηρίζει το σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού».
Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τι είναι το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip, πρόκειται μία για μία ξεχωριστή πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε το 2016, σε συνεργασία του Skip με τον Δήμο Αθηναίων και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Το Skip δημιούργησε με δικά του έξοδα μια σταθερή δομή, ένα κτήριο με 5 επαγγελματικά πλυντήρια και 5 επαγγελματικά στεγνωτήρια στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, όπου και παρέχει τα απορρυπαντικά Skip και τα μαλακτικά Cajoline για να καλύπτει τις καθημερινές μπουγάδες άπορων δικαιούχων του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιώντας, κατά μέσο όρο 400 πλύσεις μηνιαίως. Μιλώντας μάλιστα με «αριθμούς», μόνο τα 2 πρώτα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού πλυντηρίου, πραγματοποιήθηκαν 100.000 πλύσεις «αγάπης», οι οποίες αντιστοιχούν σε 800 τόνους καθαρά ρούχα!
Το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip, πέρα από τη σταθερή αυτή δομή, βρέθηκε δίπλα σε συνανθρώπους μας που έχασαν την κανονικότητα, τη ρουτίνα τους, προσπαθώντας να τους στηρίξει στα πολύ δύσκολα. Από την επόμενη μέρα της πλημμύρας στη Μάνδρα και της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι έστησε μια κινητή μονάδα συγκέντρωσης των ρούχων, τα οποία επέστρεφε καθαρά και στεγνά μετά από δύο ημέρες. Οι περιοχές αυτές έμειναν χωρίς νερό και ρεύμα αρκετές ημέρες, αλλά οι άνθρωποι είχαν ανάγκη να συνεχίσουν να φοράνε καθαρά ρούχα, τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους.