Έτσι ήταν οι πρώτες θερμοκοιτίδες - Σπάνιο φωτογραφικό υλικό (pics)
Ο Δρ. Martin A Couney δεν ήταν ένας συνηθισμένος γιατρός. Γεννημένος στη Γερμανία περίπου το 1870, ο Couney ήταν παιδίατρος και ηγέτης στον τομέα της νεογνολογίας καθώς είναι αυτός που εφηύρε τις θερμοκοιτίδες για τα μωρά.
Όπως αναφέρει και το atlanticcityexperience.org, στις αρχές του 20ου αιώνα, ο πρόωρος τοκετός, ήταν μία από τις μεγαλύτερες αιτίες της παιδικής θνησιμότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1925, το 36% όλων των βρεφικών θανάτων οφειλόταν στην πρόωρη γέννηση.
Η κόρη του Dr. Couney γεννήθηκε πρόωρα και έζησε μέχρι την ενηλικίωσή της υπό τη φροντίδα του πατέρα της. Αφού εφηύρε την θερμοκοιτίδα για βρέφη, ο Δρ. Couney αντιμετώπισε την άσχημη κριτική άλλων επαγγελματιών του κλάδου που δεν πίστευαν ότι οι μέθοδοί του θα λειτουργούσαν. Οι τράπεζες δεν επιθυμούσαν να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή των θερμοκοιτίδων του, πιστεύοντας ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα ήθελε αυτές τις συσκευές. Ο Couney όμως, είχε αποφασίσει να αποδείξει ότι όλοι έκαναν λάθος.
Η πρώτη έκθεση του Dr. Couney για τα πρόωρα βρέφη στις θερμοκοιτίδες, ήταν η Έκθεση του Βερολίνου του 1896. Ένα γερμανικό νοσοκομείο του δάνεισε αρκετά πρόωρα μωρά. Μωρά τα οποία ήταν βέβαιοι οι γιατροί που τα παρακολουθούσαν ότι θα πέθαιναν. Ο Couney, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των θερμοκοιτίδων του, κατάφερε να σώσει τη ζωή των βρεφών. Αν και σκοπός της έκθεσης αυτής ήταν να χρηματοδοτήσουν την εφεύρεσή του ώστε να τοποθετηθεί στα νοσοκομεία, τα νοσοκομεία έστελναν τους γονείς με τα πρόωρα παιδιά τους στον Couney.
Τα πρόωρα μωρά μέσα στις θερμοκοιτίδες του Couney, μπορούσε να τα δει κανείς σε εκθεσιακά κέντρα και ψυχαγωγικά πάρκα. Τα μωρά παρουσιάστηκαν στο Luna Park του Coney Island και σε αρκετές εκθέσεις του World's Fair, όπως την Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης, την Έκθεση Omaha Trans-Mississippi, την Έκθεση Buffalo και την Έκθεση Chicago World's Fair. O Couney δεχόταν τους ασθενείς χωρίς χρέωση, τοποθετούσε τα βρέφη στις θερμοκοιτίδες και τα παρακολουθούσαν εκπαιδευμένοι νοσηλευτές και νοσοκόμες. Οι περισσότεροι γιατροί πίστευαν ότι η επαφή με τα πρόωρα μωρά μπορούσε να τα βλάψει και να θέσει τη ζωή τους σε περισσότερο κίνδυνο καθώς ήταν πολύ εύκολο να μολυνθούν. Αντίθετα ο Couney ενθάρρυνε τις νοσοκόμες του να αγκαλιάζουν και να φιλούν τα μωρά πιστεύοντας ότι η προσωπική επαφή κάνει καλό (στα μωρά). Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, ο Couney κατάφερε να σώσει το 90% αυτών των νεογέννητων.
Αρκετοί επισκέπτες του Coney Island μπορούσαν να δουν τα ασυνήθιστα αυτά αξιοθέατα. Στην αρχή η είσοδος για να δει κανείς τα βρέφη και για να ακούσει μια διάλεξη για τη φροντίδα τους, κόστιζε ένα δολάριο. Αργότερα όμως, η τιμή άλλαξε και ο επισκέπτης έδινε όσα χρήματα ήθελε.
Ο Δρ. Couney έκλεισε τα εκθέματα τη δεκαετία του 1940 όταν πλέον ο τομέας τη νεογνολογίας άρχισε να γίνεται πιο αποδεκτός και τα νοσοκομεία να αναπτύσσουν μεθόδους για τη θεραπεία πρόωρων βρεφών.
Ο Δρ Couney πέθανε τον Μάρτιο του 1950 στο σπίτι του στο Coney Island.
Δείτε στη gallery που ακολουθεί πώς ήταν οι πρώτες θερμοκοιτίδες.