10 μυστικά για αφράτο και επιτυχημένο κέικ (pics)
Το κέικ είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκίσματα μικρών και μεγάλων.

Οι συνταγές… άπειρες, ανάλογα με τα υλικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τη γεύση που θέλετε να δώσετε.
Πολλές φορές όμως, αν και η διαδικασία για να το φτιάξετε φαντάζει αρκετά εύκολη, το αποτέλεσμα μόλις ανοίξετε τον φούρνο ή όταν το κόψετε, σας απογοητεύει.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Υπάρχουν μερικά μυστικά τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε, ανεξάρτητα από τη συνταγή που έχετε επιλέξει. Τα μυστικά αυτά θα εξασφαλίσουν το επιτυχημένο αποτέλεσμα για ένα αφράτο και πεντανόστιμο κέικ.
Δείτε ποια είναι αυτά στην gallery που ακολουθεί.
Πηγή: sallysbakingaddiction.com
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Photo 1/10
Ακολουθήστε τη συνταγή κατά γράμμα - Είναι σημαντικό να μην παραλείψετε κανένα από τα υλικά. 
Photo 2/10
Τα υλικά που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου - Βγάλτε τα από το ψυγείο μερικές ώρες πριν τα χρησιμοποιήσετε. 
Photo 3/10
Ζυγίστε σωστά - Στη ζαχαροπλαστική, ακόμη και αν αυτό που φτιάχνετε είναι ένα απλό κέικ, το κάθε γραμμάτιο έχει τη σημασία του. 
Photo 4/10
Χρησιμοποιείστε αλεύρι ειδικό για κέικ - Σίγουρα και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κάνει μία χαρά, όμως το αλεύρι ειδικό για κέικ θα εξασφαλίσει ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. 
Photo 5/10
Ανακατέψτε όσο χρόνο χρειάζεται - Εάν ανακατέψετε περισσότερη ή λιγότερη ώρα, ενδέχεται η υφή του κέικ σας να μην βγει όπως πρέπει. 
Photo 6/10
Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί στα σκεύη σας - Εγγυάται για το καλό οπτικό αποτέλεσμα 
Photo 7/10
Μην ανοίγετε τον φούρνο όση ώρα ψήνεται το κέικ 
Photo 8/10
Το all-time-classic κόλπο για να δείτε εάν το κέικ έχει ψηθεί σωστά, είναι αυτό με την οδοντογλυφίδα. Πιέστε στο κέντρο του κέικ την οδοντογλυφίδα και ξαναβγάλτε την. Εάν δεν έχει ίχνος από ζύμη, σημαίνει ότι το κέικ είναι ψημένο 
Photo 9/10
Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει τελείως μέσα στο σκεύος του. Έπειτα, μπορείτε να το ξεφορμάρετε, να προσθέσετε ζάχαρη άχνη και να το ετοιμάσετε για σερβίρισμα. 
Photo 10/10
Αφού το κόψετε, είναι σημαντικό να το φυλάξετε με τον σωστό τρόπο. Το κέικ διατηρείται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου. Φροντίστε να το βάλετε σε κάποιο τάπερ που θα είναι κλεισμένο αεροστεγώς.