Μικρό κορίτσι παίζει πιάνο με τον πιο εκφραστικό τρόπο

Η εξάσκηση στο πιάνο δεν ήταν ποτέ πιο διασκεδαστική.

Τα παιδιά έχουν μια φυσική αγάπη για τη μουσική ενώ ολοένα και περισσότεροι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητη στη ζωή τους καθώς δεν προσφέρει μόνο ψυχαγωγία, αλλά διεγείρει τον εγκέφαλο, βελτιώνει τη μνήμη, αυξάνει τη δημιουργικότητα.

Δείτε για παράδειγμα το κοριτσάκι που πρωταγωνιστεί στο βίντεο. Παίζει πιάνο και τραγουδά με εκφραστικότητα και πάθος.

Παρότι ξέρει ότι το απαθανατίζουν δεν επηρεάζεται και συνεχίζει να ερμηνεύει το τραγούδι που παίζει μόνη της στο πιάνο.

Η μουσική στη ζωή των παιδιών

Το να μάθει κάποιος να παίζει πιάνο, είναι μια εκπληκτική ικανότητα που δεν έχουν όλοι. Αφού μάθει τον τρόπο αναπαραγωγής και τεχνικής του πιάνου ένα παιδί, θα αισθανθεί πολύ ξεχωριστά καθώς θα έχει μια μοναδική δεξιότητα στο χέρι του που θα μπορεί να δείξει στους συμμαθητές ή τους φίλους του.

Επιπλέον, το να ξέρει να παίζει πιάνο ένα παιδί, είναι μια καταπληκτική δεξιότητα που θα το βοηθήσει να ενισχύσει τον συντονισμό των χεριών του σε σχέση με τα μάτια του. Ο εγκέφαλός του θα μετατρέψει αυτόματα τις μουσικές νότες που θα διαβάζει και ταυτόχρονα θα χρησιμοποιεί τα χέρια του σε σχέση με αυτό που βλέπει. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πούμε ότι ενεργοποιείται η αίσθηση του συντονισμού με πολλούς τρόπους.

Σύμφωνα με μια έρευνα, όσοι κάνουν μαθήματα μουσικής έχουν ισχυρή διανοητική απόδοση από εκείνους που δεν ασχολούνται με τη μουσική. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι η ανάγνωση σύνθετων φύλλων και σημειώσεων. Κάθε φορά που θα προσπαθεί να διαβάσει ένα φύλλο ή σημειώσεις, ο εγκέφαλός του θα το μετατρέψει αυτόματα, αφού το διαβάσει. (μάθετε περισσότερα για τα οφέλη της μουσικής στη ζωή του παιδιού στο «Μαμά, podcast να βάλεις»).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved