Σε ποια ηλικία αρχίζουν να χαμογελούν τα μωρά;
Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να βλέπεις το μωρό σου να χαμογελά για πρώτη φορά.
Τα περισσότερα μωρά θα έχουν το πρώτο τους χαμόγελο σε ηλικία περίπου τριών μηνών . Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το μωρό ίσως σκάσει ένα χαμόγελο και σε μικρότερη ηλικία.
Πολλά μωρά συνηθίζουν να χαμογελούν στον ύπνο τους και όπως αναφέρουν οι ειδικοί, αυτά τα χαμόγελα είναι μέρος των αντανακλαστικών του.Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), τα πρώτα χαμόγελα ξεκινούν κατά τη διάρκεια του ύπνου, για λόγους που δεν είναι κατανοητοί. Μπορεί να είναι ένα σήμα ότι το μωρό αισθάνεται ότι διεγείρεται με κάποιο τρόπο ή ανταποκρίνεται σε κάποια εσωτερική ώθηση.
Πότε να περιμένετε το πρώτο κοινωνικό χαμόγελο του μωρού σας
Σύμφωνα με το verywellfamily.com μεταξύ δύο και τριών μηνών, τα περισσότερα μωρά θα αρχίσουν να κοιτάζουν τους γονείς τους στα μάτια. Θα ανταποκρίνονται σε ήχους γύρω τους - και ναι, μπορεί να αρχίσουν να χαμογελούν! Αυτά τα πρώτα χαμόγελα μπορεί να είναι λίγα και μικρής διάρκειας, αλλά παρόλα αυτά είναι χαμόγελα.
Σε τέσσερις μήνες, τα χαμόγελα του μωρού σας μπορεί να γίνουν πιο προβλέψιμα και ίσως γνωρίζετε τι χρειάζεται για να τα προκαλέσετε . Θα υπάρξουν ορισμένοι ήχοι ή πρόσωπα που θα κάνουν σίγουρα το μωρό σας να χαμογελά.
Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για εσάς και αντισταθμίζει όλες αυτές τις νύχτες που μείνατε άυπνοι.Μέχρι έξι μηνών, το μωρό σας θα πρέπει να χαμογελάει συχνά και θα αρχίσει ακόμη και να γελάει με την κοιλιά! Σε αυτό το σημείο, μπορεί να ανταποκριθεί και στα συναισθήματά σας. Θα απολαμβάνει να βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη και θα γελάει με αυτό που βλέπει.
Τα μωρά χαμογελούν στην μήτρα;
Τα μωρά, σύμφωνα με τον παιδίατρο Mark Gettleman, ιδρυτή του κέντρου Goofy Gettwell Pediatrics στην Αριζόνα, μπορεί να χαμογελούν ενώ βρίσκονται ακόμα μέσα στη μήτρα. Tο χαμόγελο παρατηρείται αρχικά στα βρέφη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ενώ το μωρό κοιμάται ήσυχα, το βλέπουμε να χαμογελά κι αναρωτιόμαστε τι μπορεί να βλέπει αυτό το μικρό πλασματάκι και να το κάνει να χαμογελά. Όπως όμως εξηγεί ο δρ Mark Gettleman πρόκειται για αυθόρμητο χαμόγελο κι όχι εσκεμμένο ως αντίδραση σε κάτι που άκουσε ή είδε.