Πότε ένα νεογέννητο αρχίζει να δακρύζει;

Όλες μας γνωρίζουμε πότε τα μωρά κλαίνε για πρώτη φορά, αλλά η πραγματική ερώτηση είναι πότε τα μωρά κλαίνε για πρώτη φορά με δάκρυα;

Πότε ένα νεογέννητο αρχίζει να δακρύζει;

Μωρό κλαίει ξαπλωμένο ανάσκελα στο κρεβάτι.

Οι περισσότερες μαμάδες γνωρίζουν πως τα δάκρυα είναι αναπόσπαστο μέρος της παράστασης «Το μεγάλο πρώτο κλάμα του μωρού» στο νοσοκομείο. Αλλά, στην πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει συχνά...

Σε αυτό το άρθρο- οδηγό θα διερευνήσουμε το πότε, το πώς και το γιατί τα δάκρυα των μωρών χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να σχηματιστούν.

Όταν τα μωρά κλαίνε ψεύτικα και πώς θα τα κάνετε να σταματήσουν

Πότε τα μωρά δακρύζουν

Λοιπόν, η απάντηση είναι λίγο «γκρίζα» περιοχή καθώς πιστεύεται ότι δάκρυα δεν εμφανίζονται πριν από τους πρώτους δύο μήνες της ζωής του μικρού σας μωρού.

Περίπου στις δύο εβδομάδες, οι δακρυϊκοί ή αλλιώς δακρυγόνοι αδένες του μωρού σας θα αρχίσουν να παράγουν δάκρυα - αλλά, ακόμα μπορεί να μην παρατηρήσετε μεγάλη αλλαγή για λίγο καιρό. Στην ουσία, είναι απλώς αρκετά για να διατηρούν τα μάτια τους υγρά.

Στην πραγματικότητα, είναι ασυνήθιστο για τα νεογέννητα να κλαίνε αμέσως με πραγματικά δάκρυα, καθώς οι δακρυϊκοί αδένες τους δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί.

Τα νεογέννητα κάτω των 2 εβδομάδων μπορεί να φαίνεται πως έχουν υγρά μάτια όταν κλαίνε, αλλά στην πραγματικότητα, είναι πιο πιθανό να πρόκειται για μόλυνση, μπλοκαρισμένους δακρυϊκούς πόρους ή βακτήρια παρά για αληθινά δάκρυα.

Κλαίνε τα μωρά στη μήτρα; Τι απαντά η επιστήμη

Πότε πρέπει να ανησυχώ

Εάν το μωράκι σας δεν έχει αρχίσει να παράγει δάκρυα μετά τους 3 μήνες, πρέπει να το δει αμέσως η/ο παιδίατρος.

Επίσης, αν γεννήθηκε πρόωρα , αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να του πάρει λίγο περισσότερο χρόνο σε σχέση με ένα μωρό που γεννήθηκε τελειόμηνο.

Crying Newborn Baby Being Burped By Father

Τι σημαίνει το κλάμα χωρίς δάκρυα

Ηλικία

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν σημαίνει τίποτα. Πιθανότατα θα δείτε τα δάκρυα να αρχίζουν να τρέχουν μετά τους δύο πρώτους μήνες.

Αφυδάτωση

Αλλά, εάν έχετε δει το μωρό σας να κλαίει με δάκρυα στο παρελθόν και αυτά τα δάκρυα έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς, μπορεί να φταίει η αφυδάτωση.

Γι' αυτό, βεβαιωθείτε ότι πίνει άφθονα υγρά!

Φραγμένοι δακρυϊκοί πόροι

Θα μπορούσε επίσης να είναι σύμπτωμα φραγμένων δακρυϊκών πόρων. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε μωρά όπου το σύστημα των δακρυϊκών πόρων δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Μπορείτε να καταλάβετε αν φταίνε οι δακρυϊκοί πόροι, αν τα μάτια του μωρού είναι κόκκινα, ξηρά και ερεθισμένα.

Κάτι πιο σοβαρό

Δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να είναι σύμπτωμα ενός πιο σοβαρού προβλήματος.

Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε τη σχέση μεταξύ της «έλλειψης δακρύων» και του συνδρόμου Triple A.

Το σύνδρομο Triple A είναι μια ασθένεια όπου αυτή/ αυτός που νοσεί εμφανίζει κόπωση, απώλεια όρεξης, απώλεια βάρους , χαμηλή αρτηριακή πίεση και πρησμένο δέρμα. Ένα ακόμα σύμπτωμα είναι πως δεν παράγει δάκρυα - γνωστό ως alacrima.

Όμως, κάτι τέτοιο είναι αρκετά σπάνιο, οπότε αν το νεογέννητο σας δεν κλαίει ακόμα δάκρυα, η/ο γιατρός σας δεν θα έβγαζε απαραίτητα αυτό το συμπέρασμα.

Σοβαρές παθήσεις των ματιών

Μπορεί να έχετε ακούσει κάποιες φήμες γύρω από την έλλειψη δακρύων που παραπέμπουν σε πιο σοβαρές παθήσεις των ματιών, όπως το τεμπέλικο μάτι, το γλαύκωμα ή ο καταρράκτης.

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η ξηροφθαλμία είναι σύμπτωμα αυτών των παθήσεων.

Τι να κάνετε εάν το μωρό δεν σταματάει να κλαίει;

Γιατί το 7 μηνών παιδί μου δεν έχει δάκρυα;

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε μπλοκαρισμένους δακρυϊκούς πόρους , όπως αναφέρθηκε παραπάνω, καθώς τα μάτια των μωρών αναπτύσσονται ακόμη ή μπορεί απλώς να δοκιμάζουν τα όριά σας.

Μερικές φορές, τα μωρά κλαίνε ή ουρλιάζουν για να τραβήξουν την προσοχή ή αν κάτι δεν πάει όπως θέλουν. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα δείτε να εμφανίζονται «κροκοδείλια δάκρυα».

Γιατί το ενός έτους παιδί δεν κλαίει;

Και πάλι, τα «κροκοδείλια δάκρυα» μπορεί να μπαίνουν σε εφαρμογή εδώ...ειδικά τώρα που έχουν μεγαλώσει λίγο περισσότερο και πιθανώς ξέρουν ακριβώς πώς να πιέζουν τα όριά σας.

Παρόλα αυτά, πάντα να συμβουλεύεστε την/τον γιατρό σας για να βεβαιωθείτε πως όλα είναι εντάξει.

Φράσεις που δεν πρέπει να λέτε στο παιδί σας όταν κλαίει

Πηγή: peanut-app.io

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved