Το tip της μαμάς: 5 σημάδια που δείχνουν ότι το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται καθάρισμα

Πέρα από τη δυσάρεστη μυρωδιά των πλυμένων ρούχων υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι πρέπει να καθαρίσετε το πλυντήριο.

Το tip της μαμάς: 5 σημάδια που δείχνουν ότι το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται καθάρισμα
Bigstock

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, είναι πραγματικά σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να καθαρίζετε το πλυντήριο ρούχων.

Πώς θα καταλάβετε ότι χρειάζεται καθάρισμα; Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που και να θέλετε, δεν μπορείτε να τα αγνοήσετε.

plisimo-plidirio-piaton-lathi.jpg

Τα ρούχα μυρίζουν μούχλα

Η πιο χαρακτηριστική ένδειξη ότι το πλυντήριο χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα είναι όταν τα πλυμένα ρούχα σας μυρίζουν μούχλα ή γενικά έχουν μια δυσάρεστη οσμή. Προφανώς έχει συσσωρευτεί στον κάδο και ειδικά στα λάστιχα, απορρυπαντικό που με τις συνεχείς πλύσεις μπορεί να εξελιχθεί σε μούχλα. Αν λάβετε υπόψη την περιορισμένη ροή αέρα και την υγρασία, γίνεται αντιληπτό πόσο εύκολα μπορούν να αναπτυχθούν βακτήρια.

To tip της μαμάς: Συμβουλές πρόληψης για τη μούχλα

Μυρίζει το φίλτρο

Το φίλτρο (το οποίο συνήθως βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της συσκευής κάτω από το τύμπανο) με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύει χνούδι και υπολείμματα απορρυπαντικού ή μαλακτικού.

Αν δεν το καθαρίσετε, αυτά τα υπολείμματα εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του φίλτρου, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη βακτηρίων και έντονης μυρωδιάς που θυμίζει αβγό. Η δυσκολία στην αποστράγγιση επηρεάζει επίσης την απόδοση του πλυντηρίου, επομένως καλό είναι να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το φίλτρο και να το καθαρίζετε.

Μυρίζει το λάστιχο του πλυντηρίου

Σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι στο λάστιχο του πλυντηρίου της πόρτας συγκεντρώνεται νερό αλλά και υπολείμματα απορρυπαντικού. Αν δεν καθαριστεί, η μούχλα που θα δημιουργηθεί θα μεταφερθεί στα ρούχα. Ένας εύκολος τρόπος είναι να καθαρίζετε τα λάστιχα με ένα σφουγγάρι και νερό, σκουπίζοντας στη συνέχεια με ένα πανί μικροινών. Επίσης, μη ξεχνάτε να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου μετά από κάθε χρήση.

Απορρυπαντικό στη θήκη του πλυντηρίου

Η θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων χρειάζεται τακτικό καθάρισμα και ο λόγος είναι απλός: όταν συσσωρεύονται υπολείμματα απορρυπαντικού και μαλακτικού είναι εύκολο να αναπτυχθούν βακτήρια. Όσο παραμένουν και δεν καθαρίζονται η μυρωδιά είναι πιο έντονη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί και στα ρούχα.

lekedes-sta-rouxa-apo-to-plidirio.jpg

To tip της μαμάς: Τι ξεχνάτε να καθαρίσετε στο πλυντήριο ρούχων

Συσσώρευση αλάτων

Με την πάροδο του χρόνου είναι πιθανό να αναπτυχθούν άλατα στο εσωτερικό του πλυντηρίου, με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη λειτουργία του.

Δεν θα είστε σε θέση να δείτε την έκταση της συσσώρευσης αλάτων, υπάρχουν ενδείξεις. Πιθανόν να νιώθετε τα ρούχα πιο «τραχιά» μετά το πλύσιμο ή να έχουν άσπρα σημάδια. Για να απαλλαγείτε από τα άλατα, χρησιμοποιήστε ένα εξειδικευμένο καθαριστικό.

Με πληροφορίες από goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved