Αναγωγές του βρέφους: Πώς να τις μειώσετε
H αναγωγή είναι μια φυσιολογική κατάσταση, ενώ ο εμετός θα πρέπει να μας ανησυχήσει και να συμβουλευτούμε αμέσως το γιατρό του μωρού.
Τα μωρά που βγάζουν γουλίτσες απ' το γάλα τους, συνήθως το συνεχίζουν μέχρι την ηλικία των 6 μηνών. Απο εκεί και πέρα θa αρχίσουν να το ξεπερνούν και θα ξεκινήσει ο απογαλακτισμός οπότε και θα καταναλώνουν περισσότερες στερεές τροφές.
Στην αναγωγή το μωρό βγάζει από το στόμα του μικρή ποσότητα γάλακτος, συνήθως την ώρα που ρεύεται αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ώρα του εικοσιτετραώρου, ακόμα και την ώρα που κοιμάται. Δεν ενοχλείται, δε βήχει, δεν υπάρχει περίπτωση να πνιγεί και γενικά το μωρό δεν κινδυνεύει. Στον εμετό, το μωρό βγάζει μεγάλη ποσότητα γάλακτος συνήθως μετά το γεύμα και το μωρό είναι ανήσυχο.
Δείτετι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο της αναγωγές.
Να διακόπτετε μια φορά το γεύμα και να το αφήνετε να ρευτεί.
Στο τέλος κάθε γεύματος να το κρατάτε για 5-10 λεπτά όρθιο στην αγκαλιά σας και να του δίνετε τη δυνατότητα να ρευτεί.
Μην το ταΐζετε ξαπλωμένο.
Kατά τον ύπνο, θα πρέπει το μωρό να κοιμάται σε ανάρροπη θέση (ανασηκωμένο το μπροστινό μέρος του σώματος. Αν είναι τακτικές οι γουλιές του φροντίστε να είναι ανασηκωμένο το πάνω μέρος του στρώματος της κούνιας.
Μην κάνετε απότομες κινήσεις στο μωρό σας μετά το γεύμα, ούτε να το πετάτε ψηλά για να παίξετε...
Προσπαθήστε να αποφύγετε την αλλαγή πάνας αμέσως μετά το γεύμα
Μην πιέζετε το μωρό να πιει όλο το γάλα ή να αδειάσει το μπουκάλι. Να είστε σίγουρες πως αν πεινάει θα βρει τρόπο να σας το δείξει.
Το γάλα πρέπει να τρέχει σε σταγόνες αργά-αργά. Αν η τρύπα στο μπιμπερο είναι πολύ μικρή, τότε το μωρό θα καταπίνει πολύ αέρα, ενώ αν είναι πολύ μεγάλη θα φτάνει στο στομάχι του μωρού μεγάλη ποσότητα γάλακτος σε σύντομο χρονικό διάστημα.