Πρώτος μήνας στο σπίτι 3 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι μαμάδες

Τι είναι σημαντικό να κάνω στο μωρό μου τον πρώτο μήνα;

Η πρώτη δεξιότητα που είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε το μωράκι μας είναι να το διευκολύνουμε να κάνει την προσαρμογή του στο νέο του περιβάλλον. Αυτή η λειτουργία επιστημονικά ονομάζετε ρυθμιστική ικανότητα και αρχίζει από την πρώτη μέρα και θα πρέπει να έχει κατακτηθεί μέσα στους πρώτους 6 μήνες.

Αφορά τρεις σημαντικές επιμέρους λειτουργίες όπως είναι το φαγητό, ο ύπνος, το συναίσθημα κλπ. Το βρέφος πρέπει να σιτίζεται σωστά και να κοιμάται καλά, να είναι χαρούμενο και ήρεμο. Όταν αυτές οι λειτουργίες ρυθμιστούν, το μωράκι μας θα έχει κατακτήσει το ημερήσιο του πρόγραμμα

Σχετικά με τον Θηλασμό

Ο θηλασμός είναι κάτι σημαντικό αλλά μόνο όταν γίνεται κάτω από κατάλληλες συνθήκες. Μην πιέσετε τον εαυτό σας να θηλάσει αν δεν νιώθετε έτοιμες μόνο και μόνο για να μην σαν πουν οι άλλοι ότι δεν το θηλάσατε. Από το να πιέσετε τον εαυτό σας και το βρέφος σας να θηλάσει, είναι προτιμότερο και για σας και για εκείνο να περάσετε στο μπιμπερό. Εάν πάλι το θηλάζετε αλλά δεν τρώει όπως θα έπρεπε μην το πιέσετε να θηλάσει και περάστε στο μπουκάλι. Είναι προτιμότερο να έχουμε ένα ήρεμο χαρούμενο βρέφος παρά ένα στρεσαρισμένο βρέφος που πίνει δυο γουλιές και σταμάτα, με αποτέλεσμα να το έχετε συνέχεια στο στήθος σας.

Ο παιδίατρος σας ο πρώτος σας σύμβουλος

Ένα από τα βασικά που δεν γνωρίζουν οι μαμάδες είναι ότι στην πρώτη επίσκεψη συνήθως ο παιδίατρος έρχεται στο σπίτι. Θα έχετε τον χρόνο να τον γνωρίσετε και να συζητήσετε μαζί του για όλες τις απορίες που έχετε. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί του όταν τον χρειάζεστε.

Η συμβουλή του Ειδικού:
Αυτό που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όλες οι μαμάδες είναι να είναι οι ίδιες πρώτα ήρεμες και έπειτα να ηρεμούν και το βρέφος. Προσπαθήστε να το έχετε χαρούμενο και μην αγχώνεστε με το παραμικρό. Εάν ένας γονέας βιώνει πολύ άγχος για τη φροντίδα του μωρού του, αυτό μπορεί να του το μεταδώσει με αποτέλεσμα να έχουμε ένα ανήσυχο μωρό. Το καλύτερο είναι οι γονείς, να ζητήσουν συμβουλή από κάποιον άλλο γονέα που εμπιστεύονται ή βοήθεια σε κάποιο Αναπτυξιακό Κέντρο για συμβουλευτική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved