Το hack με το μήλο για να βγάλετε τα παιδικά δόντια που κουνιούνται

Το δοκίμασαν γονείς στην κόρη τους και αποδείχτηκε αποτελεσματικό.

Όταν φτάνει η στιγμή που οι γονείς διαπιστώνουν ότι κάποιο από τα δόντια του παιδιού τους κουνιέται, αναρωτιούνται πώς θα το βγάλουν ώστε να μην πονέσει.

Οι περισσότεροι προσπαθούν με το χέρι ευελπιστώντας ότι μόλις το κουνήσουν θα φύγει. Άλλοι πάλι, χρησιμοποιούν νήμα αρκεί βέβαια το παιδί να το δεχτεί (πράγμα σπάνιο).

Οι γονείς του κοριτσιού που θα δείτε στο βίντεο, επέλεξαν έναν άλλο τρόπο, εύκολο να ανώδυνο: το σκληρό μήλο.

Η μικρή ανυποψίαστη πήγε να δαγκώσει το τραγανό μήλο και τα δύο μπροστινά δόντια της …καρφώθηκαν στη σκληρή φλούδα. Μάλιστα, έμεινε έκπληκτη κοιτάζοντάς τα, γιατί προφανώς δεν πόνεσε και κατάλαβε τι είχε συμβεί μόνο όταν είδε τα δύο μπροστινά δόντια στο μήλο!

Τρόποι για να βγάλετε το παιδικό δόντι

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βγάλετε το παιδικό δοντάκι που κουνιέται, αρκεί να βεβαιωθείτε πρώτα ότι είναι όντως χαλαρό. Σε διαφορετική περίπτωση, αν το τραβήξετε, θα είναι αρκετά οδυνηρό για το παιδί σας.

Πώς μπορείτε να βγάλετε ένα παιδικό δοντάκι που κουνιέται

paidi-dontia-(3).jpg

Αποστειρωμένη γάζα

Αφού πλύνετε τα χέρια σας χρησιμοποιείστε αποστειρωμένη γάζα, για να γίνει η διαδικασία ευκολότερη, πιέζοντας προς τα πίσω το δόντι. Μπορεί να χρειαστούν μία – δύο προσπάθειες μέχρι να φύγει από τη θέση του.

Τσιμπιδάκι

Άλλος ένας τρόπος που χρησιμοποιείται καλύτερα όταν το δόντι είναι πολύ χαλαρό αλλά δεν είναι έτοιμο να βγει εύκολα ακόμα. Χρησιμοποιώντας κάποιο καθαρό τσιμπιδάκι και περιστρέφοντας το δόντι θα πετύχετέ το σκοπό σας ανώδυνα και χωρίς βακτήρια από τα δάχτυλα.

Σκληρά τρόφιμα

Δώστε του τρόφιμα που είναι πιο δύσκολα να μασηθούν, όπως σκληρά λαχανικά , δηλαδή καρότα ή τραγανά φρούτα όπως μήλα. Η …αφαίρεση θα είναι πιο γρήγορη και φυσικά πιο ανώδυνη.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αν το δόντι δεν βγαίνει ακόμα, μπορείτε να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο καθώς η διαδικασία θα είναι πιο εύκολή αλλά και ανώδυνη .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved