Εύκολη πουτίγκα με λεμόνι και μούρα. Αν δεν σας αρέσουν τα μούρα, κανένα πρόβλημα, βάλτε όποιο κόκκινο φρούτο σας αρέσει.
Τα παιδιά τρελαίνονται να μπαίνουν στην κουζίνα. Θέλουν να ανακατεύονται με τα υλικά, να τα βάζουν στο στόμα, να πιάνουν τις κουτάλες και να ετοιμάζουν με τα χεράκια τους εδέσματα που έπειτα θα φάνε. Και ξέρετε κάτι; Τα παιδιά θα φάνε πιο εύκολα κάτι που θα φτιάξουν μόνα τους, ακόμη και αν περιέχει αγκινάρες ή μπάμιες.
Σήμερα σας δείχνουμε πώς μπορείτε (και μπορούν και τα παιδιά να φτιάξουν) νόστιμη και λαχταριστή πουτίγκα. Δείτε παρακάτω τα υλικά και φυσικά την εκτέλεση βήμα-βήμα.
Προετοιμασία: 25'
Eκτέλεση: 60'
Υλικά
6 μερίδες
- 280 γραμμάρια ψωμί του τοστ κομμένο σε κυβάκια που θα έχετε ψήσει για 10 λεπτά (αέρα) στους 190 βαθμούς Κελσίου.
- 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 100 γραμμάρια plus 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 4 αβγά
- 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- μια πρέζα αλάτι
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γραμμάρια μούρα (ή φράουλες ή ό,τι άλλο κόκκινο φρούτο σας αρέσει)
Βήματα
-
Ετοιμάστε τα φορμάκια που θα βάλετε τις πουτίγκες.
-
Λιώστε το βούτυρο και μόλις αρχίσει να βγάζει μπουρμπουλήθρες και να παίρνει ένα χρυσό καστανό χρώμα, βάλτε το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει.
-
Ανακατέψτε σε ένα άλλο μπολ τα 100 γραμμάρια ζάχαρη, τα αβγά, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και τη μια πρέζα αλάτι.
-
Στο ίδιο μπολ βάλτε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε 3 κ.τ.σ. από το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα. Έπειτα βάλτε μέσα το φρυγανισμένο ψωμί και τα μούρα. Αφήστε για 30 λεπτά και πού και πού ανακατεύετε.
-
Με το βούτυρο που περίσσεψε περάστε τα μπολάκια που θα χρησιμοποιήσετε, πασπαλίστε με τη ζάχαρη (όπως κάνετε με το αλεύρι όταν ετοιμάζετε το κέικ που δεν θέλετε να σας κολλήσει) που έχετε αφήσει (1 κ.τ.σ) και μοιράστε το μείγμα.
-
Βάλτε τα μπολάκια σε ένα ταψί που θα ρίξετε μέσα ζεστό νερό (πρέπει να καλύπτει το νερό τα μισά μπολάκια).
-
Ψήστε μέχρι να έχετε μια χρυσή κρούστα (περίπου 45 λεπτά) στους 190 βαθμούς Κελσίου.
-
Αφήστε για 10 λεπτά να κρυώσουν λίγο, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε.