Κέικ στο τηγάνι με μανταρίνια και μερικά ακόμη υλικά που όλες έχετε στην κουζίνα σας.
Τα μανταρίνια είναι ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για παιδιά, που αν μπει μέσα σε γλυκά τα απογειώνει γευστικά.
Τα οφέλη τους είναι πολλά. Περιέχουν βιταμίνη C και είναι πλούσια σε μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Τέλος αξίζει να γνωρίζετ εότι έχουν αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές και προστατεύουν τον εγκέφαλο.
Μπορείτε να τα καταναλώσετε σκέτα ή μέσα σε γλυκά. Ένα από τα γλυκά που σας προτείνουμε είναι και τούτο εδώ το κέικ. Απλό, γρήγορο και μάλιστα ψημένο στο τηγάνι.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 35'
Υλικά
- 6 μανταρίνια
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κ.τ.σ. ζάχαρη
- 1 αβγό
- 1 κ.τ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 κούπα ζάχαρη
- 1/4 κούπας σπορέλαιο
- 1/2 κούπα γάλα
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.τ.γ baking powder
Βήματα
-
Καθαρίστε τα μανταρίνια και όπως είναι ολόκληρα, κόψτε τα στη μέση όπως δείχνει και το βίντεο.
-
Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο, προσθέστε τη ζάχαρη και μόλις καραμελώσει βάλτε τα μανταρίνια μέσα. Τοποθετήστε τα από την κομμένη πλευρά στον πάτο του τηγανιού.
-
Σβήστε το μάτι της κουζίνας και συνεχίστε με τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αβγό, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά.
-
Προσθέστε το σπορέλαιο και ανακατέψτε ξανά.
-
Έπειτα βάλτε μέσα το γάλα και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder.
-
Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. .
-
Πάρτε το τηγάνι με τα μανταρίνια και ρίξτε από πάνω το μείγμα που φτιάξατε. Σκεπάστε το με ένα καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά.
-
Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά, αναποδογυρίστε, ψήστε για μερικά λεπτά και τέλος απολαύστε