Αρνί και κατσίκι: Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος
Όταν πηγαίνουμε σε ένα κρεοπωλείο για να αγοράσουμε αρνί ή κατσίκι υπάρχουν κάποια σημάδια που μας δείχνουν την προέλευσή τους.

Τα εγχώρια κρέατα έχουν μπλε σφραγίδα και τα εισαγωγής, που είναι πιο φθηνά, καστανή. Τα αρνιά γάλακτος έχουν σφραγίδα σε σχήμα ρόμβου ενώ τα κατσίκια γάλακτος σε σχήμα παραλληλόγραμμου.
Ο διαχωρισμός τους, αρχικά, γίνεται ανάλογα με την ηλικία και το βάρος τους.
- Προβατίνα και γίδα: Μεγαλύτερα του ενός έτους, πάνω από 20 κιλά που έχουν τεκνοποιήσει.
- Ζυγούρι και βετούλι: Από 1 έως 2 ετών, ζυγίζουν πάνω από 15-20 κιλά και δεν έχουν τεκνοποιήσει.
- Αρνί και κατσίκι: Από 3,5 μηνών έως 1 έτους. Το αρνί ζυγίζει 10-15 κιλά ενώ το κατσίκι μέχρι 10 κιλά.
- Αρνάκι και κατσικάκι γάλακτος: Μέχρι 3,5 μηνών και ζυγίζουν το πολύ 10 κιλά.
Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com