Υγιεινό, σπιτικό και ακαταμάχητο παγωτό αβοκάντο για παιδιά
Τα οφέλη του αβοκάντο στα παιδιά και συνταγή για το πιο νόστιμο και υγιεινό παγωτό.
Το καλοκαίρι ήρθε! Ήρθε η ώρα για χαλαρές μέρες που τα παιδιά θα απολαμβάνουν τον ήλιο και τη ζέστη. Δεν υπάρχει λοιπόν, καλύτερος τρόπος για να δροσίσετε τα παιδιά σας από μια παγωμένη λιχουδιά φτιαγμένη από τα χεράκια σας. Το παγωτό είναι υπέροχο, μπορούμε να το απολαύσουμε όλο τον χρόνο, αλλά υπάρχει κάτι στο καλοκαίρι που το κάνει να έχει 10.000 φορές μεγαλύτερη αξία και καλύτερη γεύση.
Άλλωστε κανείς δεν μετρά τα παγωτά που θα φάει μέσα στον χειμώνα. Για κάποιο λόγο, τα παγωτά που θα φάνε μέσα στο καλοκαίρι, αυτά μετρούνται και αυτά γίνονται θέμα ανταγωνισμού ανάμεσα στα παιδιά.
Σταματήστε να στέλνετε τα παιδιά στο ψιλικατζίδικο για να αγοράσουν παγωτό να δροσιστούν. Αντίθετα, φτιάξτε εσείς με τα χεράκια σας ένα υγιεινό επιδόρπιο που έχει να μόνο οφέλη για τα παιδιά.
Παγωτό αβοκάντο για παιδιά
Ποιος να το περίμενε ότι το αβοκάντο μπορεί να μετατραπεί σε ένα απολαυστικό παγωτό. Αυτό το παγωτό αβοκάντο είναι νόστιμο, υγιεινό, vegan και γευστικό. Έχετε αμφιβολία αν στα παιδιά θα αρέσει το πράσινο χρώμα του; Προσθέστε κακάο για να το κάνετε σοκολατένιο παγωτό αβοκάντο. Ποτέ δεν θα μάθουν ότι το σοκολατένιο τους παγωτό κρύβει κάτι τόσο θρεπτικό και υγιεινό.
Τα οφέλη του αβοκάντο
Με 20 βιταμίνες και μέταλλα σε κάθε μερίδα (1/3 ενός μέσου αβοκάντο) συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K, φολικό οξύ, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, τα παιδιά σας θα πάρουν γεμίσουν ενέργεια και πολλά θρεπτικά συστατικά.
Τα αβοκάντο επίσης αξίζει να γνωρίζετε ότι δεν περιέχουν νάτριο, χοληστερόλη και ζάχαρη.
Συνταγή για να το φτιάξετε
Υλικά:
- 1 συσκευασία γάλα καρύδας (πλήρες) (βάλτε το στο ψυγείο για ένα βράδυ)
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 ώριμη μπανάνα
- 3 κ.τ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.τ.σ. χυμό λεμόνι
- 4-5 μεγάλα φύλλα μέντας
Πώς θα το φτιάξετε:
Βήμα 1ο: Παγώστε τη λεκάνη που θα χρησιμοποιήσετε για περίπου 1/2 ώρα ή για ένα βράδυ
Βήμα 2ο: Σε ένα γρήγορο μπλέντερ βάλτε τα αβοκάντο. Βγάλτε από το γάλα καρύδας το στερεό κομμάτι και αφήστε το υγρό στην άκρη για άλλη συνταγή.
Βήμα 3ο: Βάλτε μέσα στο μπλεντερ το γάλα καρύδας, τη μπανάνα, το σιρόπι, το χυμό λεμονιού και τα φύλλα μέντας. Πολτοποιήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές και κρεμώδες μείγμα.
Βήμα 4ο: Βάλτε το μείγμα στην παγωμένη λεκάνη και ανακατέψτε ΑΠΑΛΑ με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Βήμα 5ο: Βάλτε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες ή για όλο το βράδυ.
Βήμα 6ο: Πριν το σερβίρετε, αφήστε το να μαλακώσει για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Πασπαλίστε με χρωματιστή τρούφα ή σιρόπι σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς.