Τα οφέλη του μάνγκο στα παιδιά και μια συνταγή για παγωτό με 2 υλικά
Ποια τα οφέλη του μάνγκο στα παιδιά; Τι προσφέρει; Πώς μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστό παγωτό μάνγκο στα παιδιά σας;
Τα μάνγκο τα λατρεύουν πολλοί, είτε είναι παιδιά είτε ενήλικες. Το ζουμερό μάνγκο είναι το καλύτερο "καταφύγιο" από τα ζεστά καλοκαίρια για ενήλικες και παιδιά. Αυτό το φρούτο όχι μόνο ενυδατώνει το σώμα, αλλά η πλούσια γεύση του έχει τη δύναμη να καταπραΰνει τους γευστικούς κάλυκες. Επίσης, τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τα μάνγκο δεν μπορούν να αγνοηθούν. Είτε το καταναλώσετε όπως είναι, είτε το μετατρέψετε σε κάποιο smoothie, παγωτό ή γρανίτα, το μάνγκο είναι απολαυστικό και νόστιμό.
Τα οφέλη του μάνγκο στα παιδιά
Είναι το μάνγκο καλό για τα παιδιά; Η απάντηση είναι ναι. Πρόκειται για ένα φρούτο που βοηθά να παραχθεί ενέργεια από θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες που περιέχει. Επιπλέον, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που το καθιστούν την καλύτερη επιλογή για κατανάλωση τα καλοκαίρια.
Επιπλέον είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α και C. Τα μάνγκο είναι μια καλή πηγή διαφορετικών τύπων καροτενοειδών που βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος και οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχουν βοηθούν στην πρόληψη των μικροβιακών επιθέσεων, ενισχύοντας έτσι αυτόματα την ανοσία σταδιακά. Τι άλλο προσφέρει στα παιδιά; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω.
- Ενισχύει την όραση
- Ακονίζει τη μνήμη
- Ενισχύει την υγεία του δέρματος
- Μειώνει τις πιθανότητες για αναιμία
- Προάγει το υγιές βάρος
- Ενισχύει την πέψη
- Αποτρέπει τον κίνδυνο καρκίνου
- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Πανεύκολη συνταγή για παγωτό μάνγκο με 2 υλικά
Αυτή είναι μια συνταγή με μάνγκο που σίγουρα πρέπει να φτιάξετε φέτος το καλοκαίρι. Είναι δροσιστική και έχει πλούσια γεύση.
Υλικά:
- 2 μάνγκο αρκετά ώριμα
- 1/2 κούπα ζαχαρούχο γάλα
Πώς θα το φτιάξετε:
Βήμα 1ο: Ξεφλουδίστε τα μάνγκο και κόψτε τα σε κομμάτια.
Βήμα 2ο: Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα κομμάτια μάνγκο μαζί με το ζαχαρούχο γάλα
Βήμα 3ο: Μπλεντάρετε καλά μέχρι να μην είναι ορατό κανέναν κομμάτι μάνγκο.
Βήμα 4ο: Δοκιμάστε και αν χρειάζεται επιπλέον ζαχαρούχο γάλα, προσθέστε το και συνεχίστε το μπλεντάρισμα.
Βήμα 5ο: Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και καταψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 6ο: Πριν το σερβίρετε αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 4 λεπτά.
Enjoy!
πληροφορίες για οφέλη μάνγκο: parenting.firstcry.com