Μαγειρεύουμε παίζοντας: Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά μπισκότα με μαρμελάδα
Ακόμη και τα πιο μικρά παιδιά μπορούν να βοηθήσουν.
Μπείτε στην κουζίνα, φορέστε τις ποδιές σας, ξεχάστε για λίγο τα βρώμικα σκεύη που θα προκύψουν ή το αλεύρι που θα σκορπιστεί παντού και φτιάξτε νόστιμα μπισκότα μαζί με τα παιδιά σας.
Τα μικρά λατρεύουν να βουτούν τα δαχτυλάκια τους μέσα στο αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ειδικά αν η συνταγή έχει και μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, βερίκοκο, μούρων κ.λ.π. τότε η συνταγή γίνεται ακόμη πιο γλυκιά.
Μπισκότα καρδιά με μαρμελάδα
Αν μας ρωτάτε αυτά τα μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα είναι τα πιο νόστιμα μπισκότα και μικροί μεγάλοι τα λατρεύουν.
Οι μπουκιές που θα φτιάξετε με τα δέκα υλικά που θα δείτε παρακάτω θα σας ξετρελάνουν.
- 113 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 106 γραμμάρια καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 κρόκο αβγού
- 2 βανίλιες
- 270 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.τ.γ. baking powder
- 3/4 κ.τ.γ αλάτι
- 1-2 κ.τ.σ. κρέμα γάλακτος
- μαρμελάδα της επιλογής σας
Πώς θα τα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας
Βήμα 1ο για εσάς: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βάλτε λαδόκολλα στο ταψί.
Βήμα 2ο για τα παιδιά σας: Ζητήστε τη βοήθειά τους για να ζυγίσετε τα υλικά και έπειτα βάλτε τα στον κάδο του μίξερ.
Βήμα 3ο για τα παιδιά σας: Πείτε τους να βάλουν το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Ενεργοποιήστε το μίξερ και αφήστε να χτυπηθεί για περίπου 4 λεπτά. Έπειτα ρίξτε το αβγό, τον κρόκο και τη βανίλια. Με μια μαρίζ καθαρίστε τα τοιχώματα του μπολ και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη.
Βήμα 4ο για τα παιδιά σας: Σε ένα μπολ ζητήστε τους να βάλουν και να ανακατέψουν μαζί το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
Βήμα 5ο για τα παιδιά σας: Ζητήστε τους με ένα κουτάλι να ρίχνουν σιγά σιγά και καθώς το μίξερ βρίσκεται σε λειτουργία το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που ανακάτεψαν στο 4ο βήμα.
(αν η ζύμη είναι σφιχτή προσθέστε σιγά σιγά λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος)
Βήμα 6ο για εσάς: Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, δείτε με τα χέρια σας αν είναι αφράτη και αν κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, βάλτε λίγο αλεύρι, ζυμώστε με τα χέρια και βάλτε τη σε έναν καθαρό πάγκο ή τραπέζι.
Βήμα 7ο για όλους: Κόψτε με ένα μαχαίρι σε 20-24 κομμάτια. Μετά πλάστε το κάθε μπαλάκι σε σχήμα καρδιάς και με το δάχτυλο ή ένα κουτάλι δημιουργήστε ένα κενό στη μέση (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία αν δεν θέλετε να έχετε μπισκότα σε σχήμα καρδιάς, μπορείτε να τα κάνετε στρογγυλά και να γεμίσετε το κέντρο τους).
Βήμα 8ο για εσάς: Και τώρα αναλαμβάνει η μαμά το ψήσιμο. Ψήστε για 9-12 λεπτά και μόλις βγάλετε από τον φούρνο γεμίστε τα κενά με τη μαρμελάδα όσο είναι ακόμη ζεστά.
Αφήστε τα κρυώσουν και... ταραμ! Έτοιμα!
πηγή συνταγής: purewow.com