Κολατσιό στο σχολείο: Γλυκές και αλμυρές συνταγές για μία εβδομάδα

Εύκολες συνταγές που θα λατρέψουν τα παιδιά. 

Κολατσιό στο σχολείο: Γλυκές και αλμυρές συνταγές για μία εβδομάδα
Bigstock

Το κολατσιό στο σχολείο είναι ένα σημαντικό γεύμα στην παιδική διατροφή. Κρατά το παιδί χορτάτο μέχρι το μεσηριανό, του δίνει ενέργεια και είναι πηγή θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη.

Όπως κάθε εβδομάδα και αυτήν την Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει τις προτάσεις μας για το κολατσιό στο σχολείο όλης της εβδομάδας. Προτάσεις γλυκές και αλμυρές για όλα τα γούστα.

Δευτέρα

Κέικ με κολοκυθάκια

https://www.instagram.com/p/CrzHafpAXe3

Υλικά:

  • 450 γραμμάρια τριμμένα κολοκυθάκια (και στυμμένα)
  • 1 αβγό
  • 1/2 κούπα σιρόπι σφένδαμου
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 1/3 κούπας λάδι αβοκάντο ή οποιοδήποτε άλλο σπορέλαιο
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 190 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάλτε τα κολοκυθάκια, τη βανίλια, το σιρόπι, το λάδι και το γάλα.

Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα, ανακατέψτε καλά και βάλτε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ. .

Βουτυρώστε πριν τη φόρμα καλά ή τοποθετήστε λαδόκολλα.

Ψήστε και το κέικ σας είναι έτοιμο

Τρίτη

Μπάρες γιαουρτιού

mpares giaourtiou

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @flwernhoney

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι πλήρες
  • 2 - 3 κουταλιές της σούπας μέλι

Για τα toppings και τις παραλλαγές:

  • σμέουρα
  • σταγόνες σοκολάτας
  • σπόρους chia
  • φιστικοβούτυρο
  • τρούφα σοκολάτας
  • κακάο
  • μπανάνα

Εκτέλεση:

Αρχικά σε ένα ταψί βάλτε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάλτε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατέψτε. Με ένα μεγάλο κουτάλι πάρτε δύο κουταλιές και απλώστε της κατά μήκος στην μικρή πλευρά του ταψιού. (βλέπετε και παρακάτω βίντεο).

Βάλτε από πάνω μερικά σμέουρα ή ό,τι άλλα φρούτα θέλετε (πχ φράουλες, μύρτιλα κ.α.) και σταγόνες σοκολάτας

Στρώστε δίπλα δύο ακόμα κουταλιές και προσθέστε από πάνω φιστικοβούτυρο και σταγόνες σοκολάτας.

Μοιράστε το γιαούρτι που έχει περισσέψει στα δύο και βάλτε στο μισό σπόρους chia. Ανακατέψτε, απλώστε δύο κουταλιές δίπλα στις άλλες μπάρες και πασπαλίστε πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας.

Στο γιαούρτι που έχει περισσέψει προσθέστε λίγο κακάο και ανακατέψτε. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μέλι για να γίνει ακόμα πιο γλυκό. Απλώστε το μείγμα δίπλα στις άλλες μπάρες και κόψτε στο πάνω μέρος κομματάκια μπανάνας.

Βάλτε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν οι μπάρες και να γίνουν συμπαγείς. Έπειτα μπορείτε να τις κόψετε σε κομμάτια και να τις απολαύσετε.

Δείτε την εκτέλεση και στο παρακάτω βίντεο.

Τετάρτη

Σπιτικά μηλοπιτάκια για το σχολείο

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 220 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 250 γραμμάρια ανάλατο μαλακό βούτυρο
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.τ.γ αλάτι

για τη γέμιση

  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1/4 κ.τ.γ. κανέλα
  • 2 κ.τ.σ κρύο βούτυρο
  • 2 κούπες με μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια

για τη διακόσμηση

  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 κ.τ.σ νερό
  • 2 κ.τ.σ ζάχαρη + 1/2 κ.τ.γ. κανέλα (σε ένα μπολάκι
    ανακατεμένα μαζί)

Δείτε την εκτέλεση εδώ.

Πέμπτη

Σπανακόπιτα κέικ

spanaki keik

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αβγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κούπες σπανάκι τσιγαρισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες τριμμένη με το χέρι φέτα

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ βάλτε τα αβγά και το γιαούρτι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το καλό ανακάτεμα.

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, που θα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.

Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία με μιάμιση ώρα. (ο χρόνος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο, γι' αυτό τσεκάρετε με ένα μαχαιράκι για να δείτε αν έχει ψηθεί μέσα). (Μπορείτε να το βάλετε και σε φορμάκια ώστε να γίνουν ατομικά κεκάκια σπανακοπιτάκια)

Παρασκευή

Μπισκότα με μπανάνα, φυστικοβούτυρο και βρόμη

mpiskota me vromi

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κ.σ. γεμάτη φυστικοβούτυρο

Πώς θα τα φτιάξετε:

Βγάλτε τις φλούδες από τη μπανάνα και κόψτε τις σε μικρά κομματάκια, Πιέστε τις με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο τη βρόμη και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε ξανά.

Για να φτιάξετε τα μπισκότα βάλτε μία κουταλιά από το μείγμα στο ταψί, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και επαναλάβετε για όλο το μείγμα. Ψήστε στους 180 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved