Η ζεστή σοκολάτα που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό των παιδιών σας
Μια συνταγή που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό όχι μόνο των παιδιών αλλά και όλης της οικογένειας.
Μια συνταγή που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό όχι μόνο των παιδιών αλλά και όλης της οικογένειας.
Οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση. Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ειδικοί που μας βομβαρδίζουν καθημερινά με συμβουλές για προστασία και ενίσχυση ανοσοποιητικού και εμβολιασμό για να περάσουμε όσο το δυνατό με λιγότερα συμπτώματα, την ίωση που θα μας χτυπήσει την πόρτα.
Εκτός από τον ετήσιο εμβολιασμό για τη μείωση του κινδύνου να προσβληθείτε από γρίπη ή να αναπτύξετε σοβαρές επιπλοκές λόγω γρίπης, μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό της οικογένειάς σας με μια ζεστή σοκολάτα, που θα περιέχει μέσα εκτός από κακάο, κουρκουμά και τζίντζερ.
Η κουρκουμίνη, η ουσία που ευθύνεται για το χρυσοκίτρινο χρώμα του κουρκουμά, έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά, οι οποίες είναι εφάμιλλες με αυτές των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.
Όσο για το τζίντζερ; Το τζίντζερ ενισχύει το ανοσοποιητικό. Αποτελείται κατά σχεδόν 80% από νερό, αλλά ταυτόχρονα περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες, στις οποίες αποδίδονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πολλά μικροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αλλά και αιθέρια έλαια.
Πώς μπορείτε να συνδυάσετε τα παραπάνω super foods; Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Μπορείτε να τα προσθέσετε μέσα στο φαγητό, σε smoothies ή να φτιάξετε μια ζεστή σοκολάτα, που κανένας δεν θα μπορεί να αντισταθεί.
Παρακάτω θα βρείτε μια νόστιμη, ζεστή σοκολάτα που είναι αντιφλεγμονώδης και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Υλικά:
- 1 κούπα γάλα
- 1 κ.τ.σ. άγλυκο κακάο
- 2 κ.τ.σ. μέλι
- 1/2 κ.τ.γ. φρέσκια ρίζα κουρκουμά τριμμένη
- 1/4 κ.τ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κ.τ.γ. κανέλα
- 1/2 λάδι καρύδας (προαιρετικά)
Πώς θα το φτιάξετε:
- Βάλτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι όλα τα υλικά.
- Σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά.
- Μόλις ζεσταθεί καλά και φτάσει σε βρασμό, βγάλτε από το μάτι της κουζίνας και σερβίρετέ τη.
πηγή: cleananddelicious.com