Τι προσφέρουν τα φρούτα από τη βρεφική ηλικία

Συστήνοντας τα μωρά σε μια ποικιλία υγιεινών τροφών από νωρίς βοηθούμε τη βέλτιστη ανάπτυξή τους και επίσης να δημιουργήσουν καλές διατροφικές συνήθειες στο μέλλον.

Τι προσφέρουν τα φρούτα από τη βρεφική ηλικία
Bigstock

Τα φρούτα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών καθώς μπορούν να προσφέρουν αρκετά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος, της όρασης, του δέρματός τους. Βιταμίνες όπως η βιταμίνη C στα εσπεριδοειδή, τα βατόμουρα και τα σμέουρα συμβάλλουν στην ενίσχυση της συνολικής υγείας του μωρού.

Γιατί ειναι σημαντικά τα φρούτα στην υγεία των παιδιών

Εκτός από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα φρούτα περιέχουν και φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα φρούτα βοηθούν το έντερο του μωρού να διατηρηθεί καθαρό, σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα και εξασφαλίζουν καλή πυκνότητα στα κόπρανα, αποτρέποντας τη δυσκοιλιότητα.

Πότε μπορεί το μωρό να πιει χυμό από πορτοκάλι;

Τα φρούτα είναι φυσικά γλυκά. Αυτή η γλύκα τα κάνει ελκυστικά στα μωρά καθώς αρχίζουν από τον 6ο μήνα και μετά να μπαίνουν στις στερεές τροφές. Προσφέροντας φρούτα αντί για πρόσθετα σάκχαρα, οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν από νωρίς υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Η ποικιλία είναι το κλειδί στη διατροφή των παιδιών και τα φρούτα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Με λίγα λόγια τα παιδιά μέσα από τα φρούτα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν διαφορετικές γεύσεις, υφές και χρώματα.

Τα οφέλη των φρούτων ανάλογα με το χρώμα τους

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν οφέλη που σχετίζονται με το χρώμα των φρούτων;

Πίνακας

Κόκκινο: Το λυκοπένιο είναι μια φυσική φυτική χρωστική ουσία, που ανήκει στην ομάδα των καροτενοειδών, η οποία δίνει στις ντομάτες και στα φρούτα όπως το καρπούζι, η παπάγια και το κόκκινο ή ροζ γκρέιπφρουτ το κόκκινο χρώμα τους. Αυτό το καροτενοειδές έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μοβ: Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Πράσινο: Βελτιώνουν την πέψη και βοηθούν στη φυσιολογική λειτουργία του ήπατος. Επιπλέον, είναι πλούσια σε σίδηρο, φολικό οξύ, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Πορτοκαλί και κίτρινο: Περιέχουν καροτενοειδή που βοηθούν την υγεία των ματιών.

Καφέ και λευκό: Είναι πλούσια σε κάλιο και έχουν φυτοχημικά με αντιικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

πηγή: bayasdelsur.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved