Το tip της μαμάς: Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να πλένονται  

Κι όμως, δεν θέλουν πλύσιμο όλα τα τρόφιμα πριν από το μαγείρεμα.

 

Το tip της μαμάς: Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να πλένονται  
Bigstock

Αν συνηθίζετε να πλένετε σχολαστικά τα τρόφιμα πριν τα μαγειρέψετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Πουλερικά και ψάρια

Πιθανόν να έχετε ακούσει πως πρέπει να πλένετε σχολαστικά το κοτόπουλο όπως και τα φρέσκα ψάρια, πριν το μαγείρεμα. Ωστόσο, πλένοντας το ωμό κοτόπουλο με νερό της βρύσης, τα βακτήρια που τυχόν υπάρχουν δεν εξουδετερώνονται, απεναντίας υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθούν παντού: από το κοτόπουλο μέχρι τον πάγκο της κουζίνας. Αυτό ισχύει και για τα ωμά ψάρια.

f9ba7774-kokkino-kreas.jpg

Tips για μαμάδες: Οκτώ τρόφιμα χωρίς ημερομηνία λήξης

Κόκκινο κρέας

Το πλύσιμο του κόκκινου κρέατος, εκτός από την εξάπλωση των μικροβίων, προκαλεί ανεπιθύμητη υγρασία επηρεάζοντας τη γεύσης του.

Αντί να πλύνετε, σκουπίστε το με μια χαρτοπετσέτα. Εάν μαρινάρετε το κρέας , διατηρήστε το στο ψυγείο μέχρι να το μαγειρέψετε. Επίσης, μην ξεχνάτε να απολυμαίνετε καλά τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε κατά την προετοιμασία του φαγητού ( μαχαίρια, ξύλο κοπής, κ.ο.κ.).

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια απορροφούν υγρασία με το πλύσιμο κι αυτό επηρεάζει την υφή και τη γεύση τους. Αν πρέπει να τα πλύνετε οπωσδήποτε, σκουπίστε με μια πετσέτα προκειμένου να φύγει η υγρασία.

Tips για μαμάδες: Ποια τρόφιμα μακράς διαρκείας πρέπει να ελέγχετε πριν τα καταναλώσετε

ragismeno-avgo.jpg

Αβγά

Το αβγό, από τη στιγμή που το γεννάει η κότα, έχει μια προστατευτική επικάλυψη στο εξωτερικό του η οποία αφαιρείτε με το πλύσιμο. Επίσης, τα αβγά πριν φτάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ καθαρίζονται και καλύπτονται με ειδικό αντιβακτηριδιακό. Εκείνο που πρέπει να θυμάστε είναι να βράζετε και να μαγειρεύετε καλά τα αβγά.

Ζυμαρικά

Το ξέπλυμα των ζυμαρικών είναι περιττό. Επιπλέον απομακρύνει το άμυλο που βοηθάει τη σάλτσα να δέσει με τα μακαρόνια.

Με πληροφορίες από το cookist.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved