7 καλοκαιρινά ποτά για παιδιά

Mocktails, Smoothies και σπιτικές μαμαδίστικες λεμονάδες

Μαργαρίτα Νικολάου
7 καλοκαιρινά ποτά για παιδιά
Bigstock

Αυτά τα καλοκαιρινά ποτά είναι ένας τρόπος για να δροσιστούν τα παιδιά και μια διασκεδαστική μαγειρική δραστηριότητα. Σχεδόν όλες αυτές οι συνταγές είναι αρκετά εύκολες για να τις φτιάξουν ακόμη και τα παιδιά μόνα τους. Δοκιμάστε τα όλα και μη διστάσετε να φτιάξετε το δικό σας ποτό αναμειγνύοντας δικά σας υλικά.

4 family friendly summer drinks για όλη την οικογένεια

Αν και αυτά τα ποτά είναι kids-friendly, μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμη και για εσάς. Πολλοί ενήλικες προτιμούν να μην πίνουν αλκοόλ για διάφορους λόγους.

Smoothie πορτοκάλι

Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή από αυτή εδώ. Αν έχετε μερικές γρανίτες πορτοκάλι στο ψυγείο, μπορείτε απλά να τις βάλετε σε ένα μπλέντερ με λίγο γάλα αμυγδάλου. Αν πάλι δεν έχετε, μπορείτε απλά να στύψετε μερικά πορτοκάλια, να τα μοιράσετε σε χάρτινα ποτήρια μίας χρήσης και να τα βάλετε στην κατάψυξη. Έτσι θα έχετε ανά πάσα ώρα και στιγμή παγωμένο χυμό πορτοκαλιού που εύκολα μπορείτε να μετατρέψετε σε ένα κρεμώδες smoothie.

Λεμονάδα

Να και η κλασσική λεμονάδα. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • ½ κιλό λεμόνια
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 250 ml νερό

Δείτε εδώ πώς θα τη φτιάξετε.

Milkshake φράουλας

Ένα υπέροχο milkshake φράουλας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε παγωτό βανίλια, φράουλες και λίγο γάλα. Βάλτε τα υλικά σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε και απολαύστε.

Smoothie με μπανάνα και καρπούζι

Βάλτε σε ένα μπλέντερ μια κούποα παγωμένο καρπούζι, μια μπανάνα και λίγο γάλα.

Μπλε mocktail

Για να φτιάξετε αυτό το γαλάζιο κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ θα χρειαστείτε 1 συσκευασία δροσερού αναψυκτικού με φυσικά αρώματα λεμονιού–lime και λίγο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μην ξεχάσετε τη φέτα lime για να διακοσμήσετε το ποτήρι και ένα ζαχαρένιο ζελεδάκι σε σχήμα ψαριού.

Μαρτίνι πορτοκαλιού

Ποιος είπε ότι το μαρτίνι είναι μόνο για τους ενήλικες. Υπάρχει και η εκδοχή του χωρίς αλκοόλ. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε χυμό πορτοκαλιού, χυμό ανανά, λίγο κόλιανδρο και 1/2 κουταλάκι μέλι. Μια φέτα ανανά, μια φέτα πορτοκαλιού και ένα κερασάκι maraschino επιβάλλονται για τη διακόσμηση.

Σοκολατένιο κοκτέιλ με καρύδα

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει μια συνταγή με σοκολάτα. Για να φτιάξετε αυτό το άκρως καλοκαιρινό κοκτέιλ θα χρειαστείτε κρέμα καρύδας, παγωτό σοκολάτα, σοκολατένιο σιρόπι και μερικά κομμάτια μπανάνας ή τριμμένη σοκολάτα για τη διακόσμηση. Βάλτε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved