Δροσερές καλοκαιρινές φρουτόκρεμες για μωρά

Summer baby food - 9 συνταγές για φρουτόκρεμες

Μαργαρίτα Νικολάου
Δροσερές καλοκαιρινές φρουτόκρεμες για μωρά
Bigstock

Η εισαγωγή θρεπτικών τροφών στα μωρά είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή τους, ειδικά κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Οι σπιτικές βρεφικές φρουτόκρεμες, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, έχουν πολλά οφέλη για τα μωρά.

Οι γονείς μέσα από τις σπιτικές κρέμες φρούτων, μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα μωρά τους λαμβάνουν τη βέλτιστη διατροφή. Μερικά από τα οφέλη; Είναι υγιεινές, φρέσκες και βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν μεγαλώνοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Έντεκα εύκολες φρουτόκρεμες για μωρά (vid)

Αρχίζοντας με τις φρουτόκρεμες

Η εισαγωγή του μωρού σας στις πολτοποιημένες τροφές σηματοδοτεί ένα συναρπαστικό ορόσημο στην ανάπτυξή τους. Σύμφωνα με πολλούς παιδιάτρους, η εισαγωγή των φρούτων γίνεται περίπου στους 6 μήνες, τότε που τα παιδιά δείχνουν ότι είναι έτοιμα μιας και κάθονται όρθια και δείχνουν ενδιαφέρον για το φαγητό.

Όταν ετοιμάζετε σπιτικές κρέμες, δώστε προτεραιότητα στα φρέσκα, εποχιακά φρούτα. Πάντα να τα πλένετε καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε και να αποφεύγετε πρόσθετα όπως αλάτι ή ζάχαρη.

Φρουτόκρεμες: Σπιτικές συνταγές για μωρά 6 μηνών (vid)

Καλοκαιρινές και δροσερές φρουτόκρεμες για μωρά

Σήμερα θα σας δώσουμε συνταγές για καλοκαιρινές και δροσιστικές φρουτόκρεμες για τα μωρά σας. Τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν με τη γλυκιά τους γεύση και εσείς θα είστε σίγουρη ότι το μωρό σας έχει πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την σωστή ανάπτυξή του.

*πάντα να ελέγχετε αν έχουν πολτοποιηθεί καλά τα φρούτα ώστε να μην υπάρχουν καθόλου μεγάλα κομμάτια μέσα στο πιάτο του μωρού.

Gourmet φρουτόκρεμες για απαιτητικά μωρά - Συνταγές που πρέπει να φτιάξετε (vid)

Μάνγκο με μπανάνα

Υλικά: 1 όριμο μάνγκο και 1 όριμη μπανάνα

Πώς θα τη φτιάξετε: Καθαρίστε τα φρούτα, κόψτε τα σε κομμάτια, πολτοποιήστε σε ένα μπλέντερ και σερβίρετε.

Φρουτόκρεμα με μούρα

Υλικά: Κόκκινα μούρα όπως φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα) και νερό

Πώς θα τη φτιάξετε: Πλύνετε σχολαστικά τα μούρα. Βάλτε τα σε ένα μπλέντερ με λίγο νερό. Πολτοποιήστε με το μπλέντερ και σερβίρετε.

Φρουτόκρεμα με ροδάκινο

Υλικά: 2 ώριμα ροδάκινα

Πώς θα τη φτιάξετε: Πλύνετε σχολαστικά ροδάκινα. Καθαρίστε τα. Βάλτε τα σε ένα μπλέντερ με λίγο νερό. Κόψτε σε κομμάτια. Πολτοποιήστε με το μπλέντερ και σερβίρετε.

Πράσινη φρουτόκρεμα

Υλικά: Μερικά πράσινα φρέσκα φασολάκια στον ατμό, 1/2 ώριμη μπανάνα.

Πώς θα τη φτιάξετε: Βάλτε σε ένα μπλέντερ τα υλικά. Πολτοποιήστε με το μπλέντερ και σερβίρετε. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό ή βρεφικό γάλα.

Φρουτόκρεμα με καρπούζι

Υλικά: Φρέσκο καρπούζι.

Πώς θα τη φτιάξετε: Αφαιρέστε τα κουκούτσια από το καρπούζι, βάλτε τα κομμάτια στο μπλέντερ και πολτοποιήστε.

Κρέμα αβοκάντο για βρέφη

Υλικά: 1 ώριμο αβοκάντο

Πώς θα τη φτιάξετε: Καθαρίστε το αβοκάντο και βάλτε τα κομμάτια σε ένα μπλέντερ. Πολτοποιήστε και σερβίρετε. Αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο νερό.

Κρέμα για βρέφη με καρότο

Υλικά: 2-3 καρότα

Πώς θα τη φτιάξετε: Πλύνετε, καθαρίστε και μαγειρέψτε στον ατμό τα καρότα. Αφού κρυώσουν βάλτε τα στο μπλέντερ και πολτοποιήστε. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό.

Έξυπνοι τρόποι να εντάξετε το καρότο στη διατροφή του παιδιού

Δροσερή βρεφική κρέμα με αγγούρι

Υλικά: Φρέσκο αγγούρι

Πώς θα τη φτιάξετε: Κόψτε σε κομμάτια το αγγούρι, βάλτε σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε καλά. Σερβίρετε στο μικρό σας.

Βρεφική κρέμα με τομάτα

Υλικά: 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, 2-3 φύλλα βασιλικού

Πώς θα τη φτιάξετε: Πλύνετε πολύ καλά τη ντομάτα και κόψτε σε κομμάτια. Πλύνετε πολύ καλά τα φύλλα βασιλικού. Βάλτε τα όλα μαζί στο μπλέντερ, πολτοποιήστε καλά και σερβίρετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved