
Τα πικ νίκ είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε τον εξωτερικό χώρο και να περάσετε ωραία με την οικογένεια και τους φίλους σας. Όταν προγραμματίζετε ένα πικνίκ για παιδιά, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε σνακ που δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εύκολα στο φαγητό και στη συσκευασία.
3 συνταγές για ένα απολαυστικό πικ νικ
Παρακάτω θα βρείτε τρία διασκεδαστικά και φιλικά προς τα παιδιά σνακ για πικνίκ που σίγουρα θα είναι επιτυχία:

1. Φρουτοσαλάτα με σιρόπι εσπεριδοειδών
Συστατικά:
- 1 ροζ γκρέιπφρουτ
- 1 πορτοκάλι
- 1 ρόδι
- 1 μπανάνα
- Μικρό τσαμπί λευκά σταφύλια
- Μικρό τσαμπί μαύρα σταφύλια
- 1 ακτινίδιο
- 1 αχλάδι
- 1 μήλο
- Κλαδάκι μέντας για διακόσμηση (προαιρετικά)
Για το σιρόπι:
- Χυμός εσπεριδοειδών (από τα παραπάνω φρούτα)
- 1 λάιμ
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κοτσάνι λεμονόχορτο, κομμένο στη μέση
- 1 κομμάτι τζίντζερ, χοντροκομμένο σε φέτες
Εκτέλεση:
Για τη φρουτοσαλάτα: Κόψτε το γκρέιπφρουτ και το πορτοκάλι και κρατήστε το χυμό τους σε ένα μπολ. Αφήστε τα κομμάτια στην άκρη.
Για το σιρόπι: Ανακατέψτε το χυμό εσπεριδοειδών, το νερό (για να φτιάξετε 100 ml) και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το λεμονόχορτο, το ξύσμα λάιμ και το τζίντζερ και αφήστε το να πάρει βράση. Σιγοβράστε για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει.
Προετοιμάστε τα φρούτα: Αφαιρέστε τους σπόρους του ροδιού και κόψτε σε φέτες την μπανάνα, τα σταφύλια και το ακτινίδιο. Ψιλοκόψτε το αχλάδι και το μήλο, προσθέτοντας χυμό λάιμ στο μήλο για να μην μαυρίσει.
Συναρμολογήστε: Συνδυάστε όλα τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μεμονωμένα πιάτα. Περιχύστε τα φρούτα με σιρόπι ανάλογα με τη γεύση (μπορεί να σας μείνει σιρόπι). Γαρνίρετε με λωρίδες λάιμ και δυόσμο. Απολαύστε το!

2. Πρωτεϊνούχα pancakes
Συστατικά
- 95g πλιγούρι βρώμης
- 6 ασπράδια αυγών ελευθέρας βοσκής
- 140g γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σερβίρισμα:
- 40 γραμμάρια γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 8 μεγάλα φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
- 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
- Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βάλτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και αλέστε τα μέχρι να γίνουν λείο μείγμα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά.
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μια κουτάλα από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού.
Περιμένετε 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν οι φουσκάλες στην επιφάνεια της τηγανίτας και να φαίνεται ότι οι άκρες έχουν "στηρίξει". Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, γυρίστε την τηγανίτα και μαγειρέψτε την για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να έχει φουσκώσει.
Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
Μοιράστε τις τηγανίτες σε δύο πιάτα και προσθέστε το γιαούρτι και τα κομμένα κομμάτια φράουλας. Ολοκληρώστε με το φυστικοβούτυρο.

3. Μίνι σάντουιτς
Συστατικά:
- 8 μικρές φιλέτες κοτόπουλου
- 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι (τριμμένο)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 4 φέτες μπέικον
- 1 αβοκάντο (κομμένο)
- ½ κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 2 κουταλιές φρέσκια κόλιανδρο (χοντροκομμένη)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 φέτες ψωμί
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 μπάλα μοτσαρέλα (κομμένη σε φέτες)
- 2 ντομάτες (κομμένες σε φέτες)
Εκτέλεση:
- Χτύπησε τα φιλέτα κοτόπουλου με πλάστη μέχρι να γίνουν ½ εκ. πάχος και πασπάλισέ τα με το πιπέρι.
- Ζέστανε το τηγάνι και πρόσθεσε το ελαιόλαδο. Τηγάνισε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
- Σε δεύτερο τηγάνι, τηγάνισε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.
- Σε ένα μπολ, πολτοποίησε το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, χυμό λεμονιού, πιπεριά, κύμινο, κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
- Για να συναρμολογήσεις τα σάντουιτς: Άλειψε μαγιονέζα σε δύο φέτες ψωμιού. Βάλε το μπέικον, το κοτόπουλο και τις φέτες μοτσαρέλας. Σε άλλες δύο φέτες ψωμιού άλειψε την γκουακαμόλε και πρόσθεσε τις φέτες ντομάτας. Κλείσε τα σάντουιτς με τις φέτες γκουακαμόλε.
Καλή απόλαυση!!!
Πηγή: bbc food