Καλοκαιρινά φρούτα: Ένας «θησαυρός» για την υγεία των παιδιών
Τα καλοκαιρινά φρούτα φημίζονται για την υπέροχη γεύση και τη μεγάλη ποικιλία τους. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινής διατροφής, σύμμαχος για την υγεία των παιδιών, λόγω των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που περιέχουν.
Δροσερά όσο τίποτε άλλο και ιδιαίτερα εύγεστα, καταναλώνονται πιο εύκολα από τα παιδιά, κάνοντας εξίσου εύκολο το έργο της μαμάς, να φτιάξει μία ισορροπημένη διατροφή για εκείνα, πλούσια σε φρούτα, σε καθημερινή βάση.
Ας δούμε, όμως, ποια είναι τα πιο δημοφιλή στα παιδιά, καλοκαιρινά φρούτα, τι περιέχουν και ποια τα σημαντικά οφέλη για την υγεία τους.
Καρπούζι: Ο «βασιλιάς» των καλοκαιρινών φρούτων. Είναι, μεταξύ άλλων, πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, C, και νερό, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό, όπως η ενδυνάμωση της άμυνας έναντι σε μολύνσεις και ιούς.
Πεπόνι: Το αντίπαλο δέος του καρπουζιού, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6 και κάλιο και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ οι βιταμίνες Α και C που περιέχει, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κεράσια: Τα αγαπημένα των παιδιών έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνες Β, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και μεταξύ άλλων βοηθούν στην αναιμία και στην πρόληψη της δημιουργίας πλάκας των δοντιών, άρα και της τερηδόνας
Φράουλες: Αγαπημένο επίσης φρούτο των παιδιών, οι φράουλες περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α (καροτίνη). Τα οφέλη τους είναι πολλαπλά, μεταξύ άλλων, δυναμώνουν τα κόκαλα, ενισχύουν τη μνήμη και το ανοσοποιητικό, ενώ κάνουν καλό και στο έμβρυο!
Ροδάκινα: Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε βιταμίνες (κυρίως C) αλλά και ιχνοστοιχεία, ενώ μεταξύ άλλων, προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.
Βερίκοκα: Από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, είναι πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο και ρετινόλη-βιταμίνη Α και μεταξύ άλλων, ενισχύουν την όραση ενώ βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και σε πολλές πεπτικές διαταραχές.
Σταφύλια: Ένα φρούτο με πολλά παιδιά φανατικούς οπαδούς, αλλά και πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας. Πιο σημαντική είναι η αντιαλλεργική δράση, που εμφανίζουν. Ωστόσο, θέλει προσοχή στην ποσότητα κατανάλωσης, αφού έχουν και υψηλή θερμιδική αξία.