Ποια θαλασσινά μπορούμε να τρώμε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής;
Αρκετοί μπερδευόμαστε σχετικά με τα τρόφιμα που μπορούμε να επιλέγουμε για το σαρακοστιανό τραπέζι. Μία συνηθισμένη κατηγορία που μπορεί να προβληματίσει κάποιους είναι τα θαλασσινά. Αφού λοιπόν δεν τρώμε ψάρι γιατί τρώμε χταπόδι, γαρίδες και καλαμάρια;
Η απάντηση είναι απλή: Κατά τη διάρκεια των σαράντα ημερών που νηστεύουμε, δεν επιτρέπεται να καταναλώνουμε τροφές που έχουν αίμα, όπως το κρέας και τα ψάρια. Συνεπώς, μπορούμε να έχουμε στο τραπέζι μας τα υπόλοιπα θαλασσινά, με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε απεριόριστους γευστικούς συνδυασμούς που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
Η υψηλή θρεπτική τους αξία, μετατρέπει τα θαλασσινά στους πρωταγωνιστές του σαρακοστιανού τραπεζιού. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι αποτελούν μία πλούσια πηγή πρωτεϊνών, που χρειάζεται ο οργανισμός μας για την εύρυθμη λειτουργιά του. Η Σαρακοστή αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να ανακαλύψουμε νέους τρόπους που μπορούμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας, δημιουργώντας θρεπτικά και νόστιμα πιάτα.
Διαβάστε περισσότερα στο sarakosti.gr