Τρεις εύκολες συνταγές για παιδικές τροφές με φρέσκα λαχανικά και φρούτα

Εκμεταλλευτείτε τον πλούτο της γης και φτιάξτε στα παιδιά, τα πιο νόστιμα φαγητά ή σνακ!

Η Άνοιξη έχει φέρει μαζί της πολλά νόστιμα λαχανικά και φρούτα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το καλοκαίρι, που έρχεται. Κι αν τον χειμώνα τα παιδιά δυσκολεύονται με τα λαχανικά και τα φρούτα της εποχής, δεν συμβαίνει το ίδιο τώρα. Τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά, κυρίως, φρούτα είναι τα αγαπημένα των παιδιών και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με πολλούς τρόπους, προσφέροντας τους τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που ωφελούν την υγεία.

Κι αντί να αγοράζετε έτοιμες παιδικές τροφές, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές, που είναι σίγουρα πιο νόστιμες, ενώ γνωρίζετε από πρώτο χέρι την ποιότητα των υλικών, που θα χρησιμοποιήσετε.

Δείτε παρακάτω τρεις εύκολες συνταγές, θρεπτικές και νόστιμες που θα αρέσουν στα παιδιά. Επιπλέον, θα μπορέσετε να τους σερβίρετε λαχανικά, που ενδεχομένως να μην τους αρέσουν, σε συνδυασμό με άλλα υλικά, που δεν θα το καταλάβουν!

Πουρές φράουλας και αχλαδιού

Υλικά

1 κούπα φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 μικρό αχλάδι καθαρισμένο και αλεσμένο

Εκτέλεση

Σε ένα καλάθι ατμού βάζετε το αλεσμένο αχλάδι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, γεμίστε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό και τοποθετήστε το καλάθι μέσα στο δοχείο. Σημείωση: Το νερό δεν πρέπει να αγγίζει το καλάθι του ατμού.

Σκεπάζετε και το αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, για 5 λεπτά. Το αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσει.

Σε ένα multi ή μπλέντερ ρίχνετε το αχλάδι που έχει κρυώσει και τις φράουλες και χτυπάτε μέχρι να γίνουν πουρές.

Αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε τον πουρέ σε μικρό βαζάκι, αεροστεγώς κλεισμένο και να το βάλετε στο ψυγείο. Στη συντήρηση διατηρείτε για 3 ημέρες.


Πουρές από αρακά και σπαράγγια

Υλικά

1 κούπα αρακά
1 κούπα σπαράγγια
2 – 3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Πλένετε τα σπαράγγια, κόβετε τα ξύλινα άκρα και κατόπιν, κόβετε σε μικρά κομμάτια

Σε ένα καλάθι ατμού, τοποθετήστε τα σπαράγγια και τον αρακά

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό και τοποθετήστε το καλάθι μέσα στο δοχείο. Σημείωση: Το νερό δεν πρέπει να αγγίζει το καλάθι του ατμού.

Καλύψτε τα και αφήστε να σιγοβράσουν για 8 έως 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα λαχανικά να κρυώσουν.

Κατόπιν, τα βάζετε σε ένα multi ή μπλέντερ, προσθέτετε το νερό και χτυπάτε, μέχρι να γίνουν πουρές.

Αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε τον πουρέ σε μικρό βαζάκι, αεροστεγώς κλεισμένο και να το βάλετε στο ψυγείο. Στη συντήρηση διατηρείτε για 3 ημέρες.

Πουρές από μάνγκο, καρότο και γλυκοπατάτα

Υλικά

1 μικρή γλυκοπατάτα
1 κούπα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 κούπα μάνγκο αποφλοιωμένο
¼ της κούπας νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς

Πλένετε τη γλυκοπατάτα και με ένα πιρούνι ανοίγετε τρύπες γύρω από το εξωτερικό της. Την τυλίγετε καλά σε αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

Βάζετε τα κυβάκια καρότου σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε ταυτόχρονα για 30 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Μόλις είναι έτοιμη και η γλυκοπατάτα, αφαιρείται τη φλούδα της

Σε ένα multi ή μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά (θα πρέπει να έχει κρυώσει η γλυκοπατάτα) και χτυπάτε μέχρι να γίνουν πουρές.

Αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε τον πουρέ σε μικρό βαζάκι, αεροστεγώς κλεισμένο και να το βάλετε στο ψυγείο. Στη συντήρηση διατηρείτε για 3 ημέρες.

Πηγή – photos: www.healthline.com

Διαβάστε επίσης

Tι να κάνετε όταν το παιδί σας δεν τρώει φρούτα και λαχανικά

Διατροφή παιδιού: Επιλέγοντας υγιεινά επιδόρπια για τα παιδιά

Ιδέες για γρήγορα και υγιεινά snacks για παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved