Οι πιο συχνές ερωτήσεις των γονιών για την εισαγωγή στερεών τροφών στη διατροφή του μωρού
Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω να δίνω στερεές τροφές στο μωρό;
Η εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή των παιδιών αγχώνει τους γονείς για πολλούς και διάφορους λόγους.
Θα τρώει το μωρό; Θα εμφανίσει αλλεργίες; Θα πρέπει να τρώει συγκεκριμένες ώρες τα γεύματα;
Ο κατάλογος των αποριών και των ερωτήσεων είναι μακρύς.
Παρακάτω θα βρείτε τις πιο συχνές απορίες των γονιών σχετικά με τις στερεές τροφές.
Σε ποιο μήνα πρέπει να ξεκινήσω να δίνω στο μωρό στερεές τροφές; Γιατί μερικοί γονείς ξεκινούν όταν το μωρό είναι τεσσάρων μηνών και άλλοι όταν είναι έξι μηνών;
Η Καναδική Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει στους γονείς να ξεκινούν τις στερεές τροφές όταν το μωρό γίνει έξι μηνών.Σε κάθε περίπτωση, ο/η παιδίατρος θα σας καθοδηγήσει για την κατάλληλη χρονική στιγμή εισαγωγής των συμπληρωματικών τροφών στη διατροφή του μωρού σας.Η εισαγωγή αυτών των τροφών δεν συνιστάται να γίνεται πρώιμα, αλλά ούτε και καθυστερημένα.
Ποιες τροφές πρέπει να ξεκινήσω να δίνω στο μωρό; Είναι το κρέας μέσα σε αυτές;
Η πρώτη στερεά τροφή που συνήθως τρώει το βρέφος είναι οι κρέμες από ρυζάλευρο αραιωμένες με γάλα. Αρχικά είναι πολύ αραιωμένες και στη συνέχεια γίνονται πυκνότερες. Σταδιακά προστίθεται και άλλες τροφές όπως είναι το κρέας και τα λαχανικά.
Τι ώρα της ημέρας πρέπει να δίνω το φαγητό;
Οι ειδικοί συνιστούν να είναι νωρίς κατά τη διάρκεια της ημέρας έτσι ώστε να έχετε το χρόνο να παρατηρήσετε αν υπάρχουν ενδείξεις αλλεργίας ή προβλήματα δυσανεξίας.
Πότε μπορεί να ξεκινήσει το αυγό;
Οι παιδίατροι συνιστούν την ένταξη του αβγού στη διατροφή του μωρού γύρω στον 8ο μήνα. Και αυτό γιατί το αβγό έχει βρεθεί ότι ευθύνεται για αρκετές αλλεργίες στον ανθρώπινο οργανισμό. Στη αρχή και για ένα μήνα θα δίνετε μόνο τον κρόκο του αυγού. Ο κρόκος μπορεί να γίνει πολτός με λίγο υγρό, όπως αποστειρωμένο νερό ή βρεφικό γάλα για να πετύχετε την επιθυμητή υφή.
Τι θα κάνω αν το μωρό μου πνιγεί την ώρα του φαγητού;
Αρχικά χρειάζεται ψυχραιμία. Συχνά τα μωρά την ώρα που τρώνε βήχουν ή δεν προλαβαίνουν να καταπιούν το φαγητό. Θα πρέπει να αλέθετε πολύ καλά τις τροφές και να μην μπουκώνετε το μωρό. Είτε είναι λαίμαργο είτε πολύ δύσκολο στο φαγητό, μην το πιέζετε να φάει πολλές κουταλιές. Δώστε του να πιει λίγο νερό και αφήστε το να ηρεμήσει σε περίπτωση που γκρινιάζει ή κλαίει.
Με πληροφορίες απότ το www.todaysparent.com