Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αβοκάντο
Το αβοκάντο, όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, κερδίζει έδαφος στις κουζίνες και στις προτιμήσεις πολλών ανθρώπων, κι όχι άδικα μιας και είναι ένα εξαιρετικά ωφέλιμο τρόφιμο για τον οργανισμό και συνδυάζεται εξαιρετικά σε πολλές συνταγές.
Αν και το βλέπουμε πιο συχνά τώρα, κάθε άλλο παρά καινούριο τρόφιμο δεν είναι, μιας και προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική, όπου καλλιεργούνται για κατανάλωση εδώ αρκετές χιλιάδες χρόνια. Οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν το αβοκάντο ως φυσικό διεγερτικό και αφροδισιακό.
Ποια η σύσταση του αβοκάντο;
Τα αβοκάντο έχουν πράσινο δέρμα. Καθώς ωριμάζουν, γίνονται σκούρα πράσινα έως μαύρα ενώ γίνονται και πιο μαλακά στο εσωτερικό τους δίνοντας την αίσθηση βουτύρου. Αυτή η κρεμώδης υφή τους αποδίδεται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε λίπος. Μπορούν επίσης να ζυγίζουν από 220 γραμμάρια έως 1,4 κιλά.
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com