Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας από Νέους, για Νέους

Η Εθελοντική Ομάδα Νέων, Youth Team, του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνει για πρώτη φορά Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας, το 1οNo Stigma Festival”, με δράσεις, παρεμβάσεις και workshops που έχουν οργανώσει και επιμεληθεί οι ίδιοι, στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων.

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις, συζητήσεις σε panels με ειδικούς επιστήμονες, live radio sessios, activations, workshops cinematherapy ή Yoga Therapy κ.ά. με βασικό στόχο την άρση του στίγματος γύρω από την ψυχική υγεία, καθώς και τη βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών ψυχικής υγείας προς μια κατεύθυνση, που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά των νέων ανθρώπων. Θα πραγματοποιηθούν δύο sessions

  • Πρωινό session | 10:00 – 13:00

Θα υλοποιηθούν στον χώρο παρεμβάσεις και workshops στα οποία θα συμμετέχουν 200 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τέσσερα σχολεία της Αττικής.

  • Απογευματινό session | 17:00 – 23:00 :

Θα υλοποιηθούν στον χώρο workshops, live sessions, activations και panels συζήτησης στα οποία το κοινό μπορεί να συμμετέχει, δωρεάν. Θα ακολουθήσει Dj session με VanBar αλλά και άφθονη μουσική.

Μέσα από έρευνα της Εθελοντικής Ομάδας Νέων αλλά και συναντήσεων με ειδικούς στον τομέα της ψυχικής υγείας, αναδύθηκε η έντονη ανάγκη για ένα Φεστιβάλ που θα ενημερώσει, ευαισθητοποιήσει και παράλληλα θα αφαιρέσει το στίγμα για τα προβλήματα ψυχικής υγείας των νέων.

Η Εθελοντική Ομάδα Νέων του Οργανισμού ανέλαβε δράση, καθώς το No Stigma Festival”, είναι το 1ο φεστιβάλ ψυχικής υγείας που εστιάζει αμιγώς στους νέους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η συμμετοχή όλων θα βοηθήσει να ακουστούν περισσότερες φωνές και να χαμογελάσουν περισσότερα νεανικά πρόσωπα. Μίλα ανοιχτά, για ό, τι σε προβληματίζει. No Stigma!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.nostigmafest.gr/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved