Η Αυστραλία είναι το καλύτερο μέρος για να ζουν παιδιά και νέοι!
Η ποιότητα ζωής των εφήβων και νέων ανθρώπων είναι σε πολλές χώρες χαμηλή ή μέτρια.
Ωστόσο, η Αυστραλία «κερδίζει» τους νέους καθώς έχει την υψηλότερη διαβίωση μεταξύ 30 χωρών.
Το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών και το Διεθνές Ίδρυμα Νέων, γνωστοί αμερικανικοί ερευνητικοί οργανισμοί, εξέτασαν την ποιότητα ζωής σε νέους μεταξύ 12 και 24 ετών, και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Αυστραλία «φέρεται» καλύτερα στους νέους που έχουν ευκαιρίες στην εργασία, στην εκπαίδευση, την υγεία, και άλλα πολλά.
Η 20χρονη Σάνι Σερφ, που ζει στην Αυστραλία, δηλώνει: «Οι νέοι δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι. Τα παιδιά και οι έφηβοι εδώ έχουν την τύχη να μεγαλώνουν σε μια τόσο ασφαλή χώρα, ενώ μπορούν να διατηρούν την παιδική τους αθωότητα, χωρίς πίεση να φερθούν ως ενήλικοι πρόωρα. Έχουμε την ευκαιρία μεγαλώνοντας να γίνουμε ό,τι θέλουμε, ενώ ζούμε σε ένα μέρος όπου βρίσκονται μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες και πόλεις στον κόσμο».
Η 20χρονη δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την ποιότητα της σχολικής εκπαίδευσης που παρέχει η Αυστραλία στα παιδιά: «Βλέποντας ότι η πλειοψηφία του σύγχρονου κόσμου δεν έχει κυριολεκτικά καθόλου πρόσβαση στη βασική εκπαίδευση, με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο υπέροχο είναι το εκπαιδευτικό σύστημα εδώ. Οι δεξιότητες και η γνώση που αποκτάμε μας προετοιμάζουν για την υπόλοιπη ζωή μας».
Η ευημερία των νεαρών Αυστραλών βαθμολογήθηκε με 0.752 (σε κλίμακα από 0 έως 1), ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Νιγηρία με μόλις 0.375.
Οι χώρες που έχουν υψηλό εισόδημα, όπως η Αγγλία και Γερμανία, βρέθηκαν στην κορυφή της κλίμακας, όμως άλλες εύπορες χώρες όπως η Ρωσία και η Νότια Αφρική, κατατάχθηκαν στην 25η και 23η θέση αντίστοιχα.
«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι νέοι άνθρωποι δεν επωφελούνται κατ' ανάγκη ισομερώς από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Τα συνολικά αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν πως οι θεσμοί μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αναπτυξιακές ανάγκες των νέων ακόμη και όταν οι παροχές είναι πιο περιορισμένες, όπως συμβαίνει με το Βιετνάμ (11η θέση) που απολαμβάνει επίπεδο καλύτερο από την κατηγορία χωρών μεσαίου-κατώτερου εισοδήματος όπου ανήκει», λέει υπεύθυνος της έρευνας.