Εργαζόμενη μαμά: 5 hacks που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο

Αυτές οι συμβουλές θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

Εργαζόμενη μαμά: 5 hacks που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο

Μερικές μέρες νιώθετε πως η κούραση σας καταβάλλει; Είναι απολύτος φυσιολογικό, καθώς όλες αυτές οι υποχρεώσεις που τρέχουν και ειδικά εάν είστε το αφεντικό στη δουλειά, μπορεί να γεμίζετε με ενοχές καθώς αισθάνεστε πως λείπετε πολύ από το σπίτι.

Υπάρχουν αλλαγές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να κάνετε τη ζωή σας ως εργαζόμενη μαμά λίγο πιο εύκολη.

1. Παραγγείλετε τα ψώνια online

Αν εξακολουθείτε να κάνετε τα εβδομαδιαία ή μηνιαία ψώνια σας για τα τρόφιμα αυτοπροσώπως, χάνετε σοβαρά αρκετό χρόνο.

Τα «ηλεκτρονικά» ψώνια είναι η τέλεια ιδέα για τις οικογένειες και ειδικά για τις μαμάδες που δεν έχουν πολύ χρόνο. Παραγγέλνετε ό,τι θέλετε με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τα περισσότερα καταστήματα προσφέρουν πλέον παραδόσεις κατ' οίκον, είτε δωρεάν είτε με μικρή χρέωση, και μπορείτε και να αποθηκεύσετε τις προηγούμενες παραγγελίες σας, ώστε να είναι πιο εύκολο να προσθέσετε στο καλάθι αυτά που χρησιμοποειίτε πιο συχνά.

2. Σχεδιάστε το εβδομαδιαίο μενού

Μία από τις πιο δύσκολες πτυχές της μητρότητας και γενικότερα της γονεϊκότητας είναι η απόφαση του «τι θα φάμε σήμερα»

Για να απαλλαγείτε από το άγχος του καθημερινού μαγειρέματος, μια καλή ιδέα είναι να δημιουργείτε ένα εβδομαδιαίο μενού φαγητού στην αρχή κάθε εβδομάδας.

Γράψτε τι πρόκειται να ετοιμάσετε για πρωινό , μεσημεριανό γεύμα και δείπνο κάθε μέρα και, στη συνέχεια, προγραμματίστε τα ψώνια σας ανάλογα. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να εμπλέξετε όλη την οικογένεια σε αυτή τη διαδικασία, ώστε όλοι να έχουν κάτι που τους αρέσει να τρώνε κάθε μέρα.

3. Φτιάξτε μια καθημερινή λίστα με δουλειές

Όταν είστε πολυάσχολη μαμά, η μέρα σας συχνά περνά ακι πριν το καταλάβετε, είναι ώρα για ύπνο και δεν έχετε καταφέρει τίποτα από τα πράγματα που θέλατε να κάνετε.

Αν αυτό ισχύει, ίσως πρέπει να αρχίσετε να φτιάχνετε μια καθημερινή λίστα με τις «δουλειές» που πρέπει να γίνουν αυτή την εβδομάδα , τις επόμενες δέκα μέρες ή μέσα στον μήνα.

Προσπαθήστε να μην κατακλύζετε τον εαυτό σας με πάρα πολλά tasks. Αντίθετα, δώστε προτεραιότητα σε δυο- τρεις δουλειές κάθε μέρα. Θα διαπιστώσετε ότι η ικανοποίηση του να κάνετε κάτι κάθε μέρα σας βοηθά να έχετε κίνητρο για την επόμενη και ίσως εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα θα παρατηρήσετε μια διαφορά στο σπίτι σας.

4. Αγοράστε ένα καροτσάκι με αποθηκευτικό χώρο

Αν το παιδί σας είναι ακόμα αρκετά μικρό για να χρησιμοποιεί καροτσάκι, βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε ένα καροτσάκι που έχει άφθονο αποθηκευτικό χώρο από κάτω. Παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται τόσο μικρό, θα εκπλαγείτε από το πόσο πιο εύκολη μπορεί να κάνει τη ζωή σας.

Όσο μεγαλύτερο είναι το κάτω μέρος του καροτσιού, τόσο περισσότερα ψώνια, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης για το μωρό μπορείτε να χωρέσετε, αφήνοντας τα χέρια σας ελεύθερα για να κρατήσετε τα παιδιά σας ή να στείλετε ένα γρήγορο email.

5. Γεμίστε τον καταψύκτη σας

Εκτός από το να σχεδιάζετε τι θα τρώτε κάθε μέρα, μια ακόμα καλή ιδέα είναι να προσπαθήσετε να γεμίσετε την κατάψυξή σας με γεύματα που έχετε φτιάξει και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ζεστάνετε μετά από μία δύσκολη μέρα.

Ιδανικά, θα πρέπει να περιέχει ένα μείγμα από σπιτικά γεύματα και έτοιμα τρόφιμα, καθώς κάποιες μέρες θέλετε κάτι υγιεινό και, άλλες, επιθυμείτε ένα πιο junk.

Αν δεν έχετε χώρο στην καταψύκτη, ίσως να θέλετε να επενδύσετε σ' έναν ψυγειοκαταψύκτη που θα έχετε στο γκαράζ ή στην αποθήκη σας, καθώς έτσι θα μπορείτε να αγοράζετε «οικογενειακές συσκευασίες», εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα!

Πηγή: anationofmoms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved