Πότε ξεκινούν οι παιδικοί σταθμοί

Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν πιο νωρίς από τα σχολεία. 

Μαργαρίτα Νικολάου
Πότε ξεκινούν οι παιδικοί σταθμοί
Bigstock

Αρκετοί είναι οι γονείς που επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Πρώτη φορά στον βρεφονηπιακό σταθμό

Ο βρεφονηπιακός σταθμός δεν είναι υποχρεωτικός για ένα παιδί, όπως συμβαίνει με το νηπιαγωγείο, όμως έχει αρκετά οφέλη για τα μικρά παιδιά. Τα παιδιά μέσα από τον βρεφονηπιακό σταθμό, αποκτούν εμπειρίες, έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά, διασκεδάζουν, μαθαίνουν να παίζουν και να μοιράζονται, μαθαίνουν να έχουν φίλους.

nipiagogeio.jpg

Τα οφέλη του βρεφονηπιακού σταθμού στα παιδιά μικρότερης ηλικίας

Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν βρέφη και παιδιά από 8 μηνών και πάνω.

'Εναρξη και ωράριο λειτουργίας Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

Η λειτουργία των Βρεφονηπιακών και των Παιδικών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους και το ωράριο λειτουργίας των περισσοτέρων είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 7.00 – 15.45 ή 7.00 με 17.00.

aitiseis-voucher-vrefonipiakoi-stathmoi.jpg

Ηλικίες παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς

Στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς γίνονται δεκτά τα βρέφη από 6 μηνών έως 30 μηνών και τα νήπια από 2 ετών έως και την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το νηπιαγωγείο.

Πώς θα διαλέξουμε βρεφονηπιακό σταθμό για το παιδί;

vrefonipiakoi-stathmoi-pote-anoigoun.jpg

Οικονομική ενίσχυση (voucher) για την εγγραφή σε βρεφονηπιακο σταθμό

Οι εργαζόμενοι (μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) ή άνεργοι γονείς μπορούν να λάβουν ενίσχυση με τη μορφή voucher για την εγγραφή του παιδιού ή των παιδιών τους στο βρεφικό, βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό, μέσω αίτησης που θα υποβάλλει ο ένας από τους δύο γονείς.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Αν είστε οι ίδιοι ή τα παιδιά σας άτομα με αναπηρία άνω του 67%, δικαιούστε την ενίσχυση χωρίς οικονομικά κριτήρια.

Παιδικός σταθμός: Συμβουλές για εύκολη προσαρμογή

πρώτη δημοσίευση 21/7/2024, ανανεώθηκε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved