Μια μαμά μοιράζεται το πώς μαθαίνει στα παιδιά της να είναι ευγενικά και γίνεται viral

Aυτή η μαμά μοιράζεται τον δημιουργικό τρόπο με τον οποίο ενθαρρύνει τα παιδιά της να αγκαλιάσουν την έμφυτη καλοσύνη τους.

Μια μαμά μοιράζεται το πώς μαθαίνει στα παιδιά της να είναι ευγενικά και γίνεται viral
Bigstock

Από μικρή ηλικία, μπορούμε να δούμε τι είδους άνθρωπος θα γίνει το παιδί μας. Μπορεί να είναι θαρραλέο και να έχει ηγετική προσωπικότητα. Μπορεί να είναι πιο εσωστρεφές και ευγενικό παιδιί. Η Kelsey Pomeroy (@kelsewhatelse), content creator και μαμά εξηγεί πως έμαθε στο τρίχρονο παιδί της με δημιουργικό και ενθαρρυντικό τρόπο να είναι ευγενικό με τους γύρω του.

Η μαμά Kelsey δημοσίευσε ένα carousel post στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όπου και μοιράζεται πώς παρομοίασε την ευγένεια ως ένα «ιδιαίτερο ταλέντο».

«Πέρυσι, πριν από την πρώτη μέρα του σχολείου, έβαλα τον τρίχρονο γιο μου να καθίσει δίπλα μου και του είπα για ένα πολύ ιδιαίτερο ταλέντο που έχει η οικογένειά μας. Του είπα, με σοβαρό ύφος και τόνο σοβαρά, πως η οικογένειά μας έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στο να μπορεί να κοιτά γύρω και να καταλαβαίνει πως εάν κάποιος χρειάζεται έναν βοήθεια ή έναν φίλο για να κάνει παρέα», εξηγεί.

Viral Tik Tok: Γιατί το να είσαι παρούσα για «9 λεπτά την ημέρα» είναι σημαντικό για το παιδί

https://www.instagram.com/reel/CwOhmPkLfuJ/

Ένα επεισόδιο του καρτούν «Bluey» έγινε η αφορμή για αυτή τη συγκινητική αγκαλιά μαμάς-κόρης

Με χαρά είδε πως ο γιος της εφάρμοσε το «οικογενειακό» αυτό ταλέντο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. «Ήταν τόσο κοινωνικός στη τάξη του και έκανε παρέα με όλους τους συμμαθητές και συμμαθήτριές του. Τον χαιρόμουν και ένιωθα τόσο περήφανη για εκείνον».

Φυσικά, το ταλέντο αυτό μπορεί να υιοθετηθεί από κάθε παιδί, παρόλο τον διαφορετικό χαρακτήρα του. Μάλιστα, η Kelsey τόνισε: «Θα πω ότι ο γιος μου είναι από τη φύση του εξωστρεφής , όπως και οι δύο γονείς του. Παρόλα αυτά πρέπει να μιλάτε στο παιδί σας, ακόμα και εάν είναι εσωστρεφής, για τα χαρίσματα της προσωπικότητάς του που το κάνουν μοναδικό»

«Αν λοιπόν καθόσασταν σήμερα με το παιδί σας και του λέγατε ότι έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο με το οποίο απλά γεννήθηκε, ποιο θα ήταν αυτό; Ευγένεια; Γενναιότητα; Γενναιοδωρία;» ρώτησε. «Όποιο κι αν είναι αυτό το ταλέντο, το να αφιερώσετε χρόνο για να μοιραστείτε μαζί τους την έμφυτη καλοσύνη τους, τα προετοιμάζει πραγματικά για μια καλή σχολική χρονιά».

Είναι τόσο σημαντικό να διδάσκουμε στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται στους άλλους και στον εαυτό τους με σεβασμό και αξιοπρέπεια και είναι επίσης σημαντικό να τους μιλάμε με τρόπο που να ταιριάζει στην ηλικία τους. Η μέθοδος της Kelsey Pomeroy ενθαρρύνει τα παιδιά να αγκαλιάσουν την έμφυτη καλοσύνη τους με διασκεδαστικό τρόπο.

Πηγή: mother.ly

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved